Френските власти са под все по-голям натиск заради евентуални рискове

...
Френските власти са под все по-голям натиск заради евентуални рискове
Коментари Харесай

Еколози съдят френските власти за натравяне с олово от Нотр Дам

Френските управляващи са под все по-голям напън поради възможни опасности за здравето на хората от пожара в катедралата Нотр Дам, откакто екологична група заведе дело , че не са подхванати бързи дейности за преодоляване на евентуално отравяне с олово , а съюзът на пожарникарите повдига повече опасения, оповестява " Гардиън ".

Стотици тонове олово в се стопиха в пожарът през април , разпръсквайки оловни частици във въздуха , по улици и здания в близките квартали.

Длъжностни лица обясниха, че няма заплаха за жителите, само че натискът върху парижките управляващи и здравните чиновници се ускорява през последните дни поради сигурността на учебните заведения в покрайнината , строителните служащи както и за здравето на стотици пожарникари , които се бориха с пожара.

Френската група за запазване на околната среда Робин дьо Боа заведе дело: " Съответните органи, в това число епархията... подценяват да оказват помощ на жителите, посетителите и служащите, позволявайки да бъдат изложени на токсични материали . "
 Архитект е обезпокоен за
Архитект е обезпокоен за " Нотр Дам " поради високите температури

Имало заплаха да паднат сводестите тавани на катедралата

Здравните организации, държавните чиновници и град Париж са упрекнати, че " съзнателно слагат хората в заплаха ", като не подхващат неотложно ограничения за ограничение на излагането на замърсяване.

Екологичните акции обявиха, че има евентуално високи равнища на олово на прахуляк по земята, в учебните заведения и яслите наоколо до катедралата и не са подхванати бързи ограничения за премахване.

Работата по разчистване в Нотр Дам е прекъсната преди седмица , като служащите са изведени, откакто водещ държавен чиновник признава, че ограниченията за битка със замърсяването са незадоволителни .

Представителят на централната власт в Париж Мишел Кадо съобщи, че би трябвало да се вкара непоколебим надзор в мощно нечистата сърцевина на катедралата , както и в близките региони . Повишават се и ограниченията за сигурност.

Кметството в Париж затвори детска ясла и главно учебно заведение , " като защитна мярка ", откакто проби разкриват високи равнища на олово на тяхната споделена площадка.

Няколко други учебни заведения се " почистват главно " , като стените и мебелите се измиват, а детските площадки се затварят през летните ваканции, с цел да се отстрани оловният прахуляк. Местни представители изясняват, че това се прави, за да се уверят жителите, че " рискът е най-малък ". Тестовете не престават и в други учебни заведения.
 Френската полиция предизвести живеещите в региона на
Френската полиция предизвести живеещите в региона на " Нотр Дам " за замърсяване с олово

Оловото е открито в непосредствена непосредственост до катедралата

Разследващият уеб страница " Медиапарт " разяснява този месец, че управляващите в Париж не са задоволително наясно за рисковете и са чакали месец след пожара , преди да проведат проби в най-близките учебни заведения . Здравните чиновници упорстват, че е имало цялостна бистрота при инспекциите за равнищата на олово и са уведомили родителите.

Себастиен Делаву, пожарникар и представител на съюза разяснява, че е смутен, че не е направено задоволително за разчистване на пожарни машини и съоръжение, употребявани за гасене на пожара, и слага въпроса дали е обезпечена задоволително здравна поддръжка и проби на пожарникарите .

Той сподели, че неговият съюз е питал управляващите: " Въведено ли е съответно здравно следене? Нямаме отговор . Трябва да бъде предоставена транспарантна и обществена информация ", изяснява той пред " Франс инфо ".

Малко след пожара, парижката полиция посъветва локалните да почистват повърхностите с влажна забрадка , а бременните дами и децата да мият постоянно ръцете си .

Полицията излезе с изказване малко по-късно, че няма риск от поемане на отрови от въздуха и че високите равнища на олово, открити на земята, са лимитирани до зоната, директно заобикаляща катедралата - която е затворена за обществото.

Бременните дами и децата в региона по-късно бяха посъветвани да се изследват за равнищата на олово в кръвта си .

Екологичните групи предизвестиха, че п отенциалните опасности за здравето би трябвало да бъдат взети поради неотложно , оприличавайки мястото на катедралата с " токсични боклуци ".
 Парламентът на Франция гласоподава закона за възобновяване на катедралата Нотр Дам
Парламентът на Франция гласоподава закона за възобновяване на катедралата Нотр Дам

Паметникът на културата пламтя през април
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР