Френските власти разкриха уебсайт, съдържащ фалшиво съдържание за набиране на

...
Френските власти разкриха уебсайт, съдържащ фалшиво съдържание за набиране на
Коментари Харесай

Френските власти блокираха фалшив сайт за набиране на доброволци за Украйна

Френските управляващи разкриха уеб страница, съдържащ подправено наличие за набиране на френски доброволци за войната в Украйна, заяви министерството на защитата в Париж.

Сайтът е свален от френските служби, заяви неизвестен държавен източник пред Агенция Франс Прес, без да дава спомагателни елементи за естеството на интервенцията.

Уебсайтът, който към този момент не е наличен, показва, че 200 000 французи били приканени към военна работа в Украйна, като имигрантите били с приоритет.

Линк към уеб страницата, който прилича същинския портал за набор на военни във френската войска, бил оповестен в обществената мрежа Х, някогашна Туитър.

" Този подправен държавен уебсайт е бил препостван от недоброжелателни сметки като част от дезинформационна акция ", заяви министерството.

Заподозрени не се показват, само че съгласно държавен източник на Агенция Франс Прес сайтът има знаците на съветски или прорурски старания за дезинформационна акция, твърдяща, че френската войска се готви да изпрати военни в Украйна, отбелязва БНР.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР