Френските власти премахнаха временна инсталация на знамето на Европейския съюз

...
Френските власти премахнаха временна инсталация на знамето на Европейския съюз
Коментари Харесай

Франция клекна пред крайнодесните, премахна знамето на ЕС от Триумфалната арка

Френските управляващи отстраниха краткотрайна апаратура на знамето на Европейския съюз от Триумфалната арка в Париж, откакто крайнодесни съперници на президента Еманюел Макрон го упрекнаха в " заличаване " на френската еднаквост, осведоми " Франс прес ".

Гигантското синьо знаме беше издигнато на мястото на френското знаме в Новогодишната нощ, с цел да означи началото на ротационното председателство на Франция на Съвета на Европейски Съюз, което тя ще държи през идващите шест месеца.

Арката, монумент на военни жертви, и други забележителности, в това число Айфеловата кула и Пантеона, също ще бъдат осветени със сини светлини до края на тази седмица.

Ала крайнодесни съперници на Макрон за президентските избори напролет настояха за премахването на френския трибагреник, наричайки го огорчение за наследството на Франция и нейните военни ветерани.

" Председателстване на Европа - да, заличаване на френската еднаквост - не! ", написа в " Туитър " Валери Пекрес, кандидатката на консерваторите, която съгласно изследванията може да бъде главният конкурент на Макрон в идния избор.

Тя го прикани да възвърне френското знаме, като акцентира: " Дължим го на нашите бойци, които проляха кръвта си за него. "

Крайнодесният претендент Марин Льо Пен, която се зарече да подаде тъжба до Държавния съвет, най-висшата инстанция по административни въпроси на Франция, назова премахването на знамето на Европейски Съюз " велика патриотична победа ", потвърждавайки в " Туитър ", че " голяма готовност " принудила Макрон да отстъпи.

Но чиновник във френското президентство увери, че премахването на знамето преди зазоряване било " в сходство с планувания график ", настоявайки, че за разлика от сините светлини за монументи, то е трябвало да бъде на Арката единствено в продължение на два дни.

Министърът по европейските въпроси Клеман Бон упрекна десницата през вчерашния ден в " обезверено гонене стерилните несъгласия на крайната десница ".

Служителят на президентството, който е изискал да остане неизвестен, не е могъл да каже кога огромното френско знаме ще се вее още веднъж под арката, само че означи, че то не било непрекъсната характерност на паметника.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР