Френските власти обмислят да замразят увеличението на данъка върху горивата,

...
Френските власти обмислят да замразят увеличението на данъка върху горивата,
Коментари Харесай

Франция ще отмени увеличението на данъка върху горивата

Френските управляващи обмислят да замразят нарастването на налога върху горивата, което провокира всеобщи митинги. Това заяви Ройтерс, като цитира държавен източник. По думите му министър председателят Едуар Филип ще разгласи мярката по-късно през днешния ден.

Планираните за през днешния ден договаряния сред държавното управление и представители на " жълтите жилетки " се провалиха, откакто част от тях получили смъртни закани от коренно настроени протестиращи.
Жена почина след случай на митингите във Франция Акциите на "жълтите жилетки " започнаха в средата на ноември
Междувременно демонстрациите взеха четвърта жертва. 80-годишна жена почина, откакто беше улучена от патрон със сълзотворен газ, до момента в който следила конфликтите от прозореца си в Марсилия. Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер осъди насилието.

„ Това са размирници с користни и аморални подбуди, които се възползваха от хаоса, с цел да трошат и да ограбват магазини. Те не са опитни крайнодесни или крайнолеви протестиращи, а " жълти жилетки ", които са радикализирани и в течение на деня станаха извънредно нападателни ", съобщи Кастанер.
Профилът на радикалите: Кои са създателите на погрома в Париж? Този следобяд над 130 души, арестувани в събота, бяха изправени пред съда
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР