Френските железничари започнаха днес двудневна стачка - третата от поредицата,

...
Френските железничари започнаха днес двудневна стачка - третата от поредицата,
Коментари Харесай

Френските железничари продължават стачките, но мобилизацията им отслабва

Френските железничари започнаха през днешния ден двудневна стачка - третата от поредицата, която по проект би трябвало да продължи до края на юни. Първата всеобща стачка, напомня през днешния ден на уеб страницата си радио " Франс енфо ", бе от 2 до 4 април. В сегашната обаче, съгласно данни на медията, вземат участие не 48% от чиновниците на железницата, както беше при предходните митинги, а единствено 38%.

При все това железопътната компания разгласи, че се движат единствено една трета от високоскоростните й влакове " Те Же Ве " (TGV), от 50 до 20 на 100 от крайградските влакове и разнообразни районни експреси.

Без нарушавания на графика на процедура потеглят и идват единствено интернационалните влакове " Талис " (Thalys), които се движат сред Франция, Германия, Белгия и Холандия. Същото важи и за влаковете на " Евростар " (Eurostar), които обезпечават връзка сред Лондон, Париж и Брюксел.

Причината за осъществяването на разписанието по тези линии е, че управлението на националната железопътна компания на Франция " Ес Ен Се Еф " (SNCF) пренасочи част от чиновниците си в администрацията, които имат нужната подготовка, да обезпечават придвижването на влаковете по тези направления.

Френските железничари стачкуват против проектите на държавното управление да реформира " Ес Ен Се Еф " и най-много поради това, че желае да анулира специфичния статут на железничаря, съпроводен от разнообразни обществени придобивки, и да го приравни със статута на наемен служащ.

Вчера в изявление за телевизионния канал " Те Еф-1 " президентът на Франция Еманюел Макрон сподели, че управляващите " са решени да стигнат до дъно в осъществяването на проектите си " макар продължаващите протестни акции, защото промяната ще разреши да бъде укрепен железопътният превоз. Макрон напомни, че промяната в бранша и отварянето му за конкуренцията се отсрочва във Франция към този момент 20 години и съобщи, че това повече не може да продължава. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР