Френските фермери оказват натиск върху правителството да отговори на техните

...
Френските фермери оказват натиск върху правителството да отговори на техните
Коментари Харесай

„Френското селско стопанство не може да бъде разменено“: Фермерите се обединяват срещу правилата на ЕС и глобализираните пазари

Френските фермери оказват напън върху държавното управление да отговори на техните претенции за по-добро заплащане, с цел да се бори с възходящите разноски и това, което съгласно тях задушава регулациите на Европейски Съюз. Докато трактори блокираха основните автомагистрали към Париж за втори ден във вторник, Дамиен Брюнел, фермер от синдиката за селска съгласуваност, приказва пред FRANCE 24 за продължаващия митинг и аргументите зад него.

Национални митинги вълнуват най-големия селскостопански производител в Европа от средата на януари, като френските фермери са ядосани частично поради регулациите на Европейски Съюз и екологичните политики, които съгласно тях ги вършат неспособни да се конкурират на един все по-глобализиран международен пазар.

Фермерите са употребявали трактори, камиони и бали сено, с цел да блокират основните автомагистрали и да попречват придвижването във Франция. Те обкръжиха Париж в понеделник с желанието да блокират няколко основни маршрута към столицата.

Селската съгласуваност беше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР