Френските епископи заявиха, че приемат, че католическата църква носи институционална

...
Френските епископи заявиха, че приемат, че католическата църква носи институционална
Коментари Харесай

Френските епископи признават църковната „отговорност“ за малтретирането на деца

Френските епископи обявиха, че одобряват, че католическата черква носи " институционална отговорност " за хилядите случаи на принуждение над деца, документирани в фрапантен отчет. Много от жертвите на принуждение упорстваха за такова обществено самопризнание, оповестява Агенция Франс Прес.

Епископската конференция на годишната си среща призна също, че църквата е отговорна, че е разрешила злоупотребите да станат „ систематични “, сподели президентът на конференцията Ерик дьо Мулен-Бофор месец след в отчет бе разказа в детайли малтретирането на 216 000 малолетни за интервал от 70 години.
 Френски епископи разискват злоупотребата с деца в католическата черква Френски епископи разискват злоупотребата с деца в католическата черква
Френските католически епископи започнаха през днешния ден своята годишна конференция, на която ще бъде показан шокиращият отчет от предишния месе...

„ Тази отговорност допуска обвързване за обезпечаване на правдивост и репарации “, сподели архиепископът след гласоподаване от епископите.

На 5 октомври самостоятелна комисия, изследваща злоупотребите сред 1950 и 2020 година, ги назова „ всеобщо събитие “, което е било скрито от десетилетия с „ воал на безмълвие “. Докладът от близо 2500 страници открива, че „ по-голямата част “ от жертвите са момчета в предюношеска възраст от разнообразни обществени среди.

Дьо Мулен-Бофор изрази своя „ позор и смут “ от констатациите, а папа Франциск сподели, че изпитва „ огромна тъга “.

През март епископите оповестиха, че църквата е подготвена да „ одобри своята отговорност, като изиска амнистия за тези закононарушения “.

Но през днешния ден Дьо Мулен-Бофор сподели, че църквата в този момент прави това по " по-силен, по-ясен и по-категоричен метод ".
 Ватикана глоби полски архиепископ за прикриване на педофили Ватикана глоби полски архиепископ за прикриване на педофили
Ватикана глоби пенсиониран полски архиепископ за прикриване на полово принуждение над деца, оповестиха от архиепископията във Вроцла...

Въпреки че годишната им среща не беше обвързвана напълно с отговора на отчета, 120-те епископи от цяла Франция посветиха огромна част от продължаващата една седмица среща на „ битката против насилието и половата експанзия, ориентирана към малолетни “.

Жертвите на принуждение и създателите на отчета приканиха епископите да признаят, че с изключение на виновността на обособените нападатели, самата черква като институция е била отговорна.

Жертвите на принуждение бяха поканени да се причислят към срещата, само че мнозина отхвърлиха, осъждайки решението абсурдът със полово принуждение да стане единствено една от няколкото тематики, а не единственият въпрос в дневния ред.

Комисията предлага на църквата да одобри гражданска и обществена отговорност за злоупотребите, настрана от самостоятелната отговорност на насилниците.

В него също се споделя, че финансовата отплата би трябвало да се пресмята за всеки обособен случай съгласно тежестта на претърпените злоупотреби, вместо да се правят заплащания с закрепен размер.
 Полската католическа черква заяви за стотици обвинявания за полово малтретиране Полската католическа черква заяви за стотици обвинявания за полово малтретиране
Католическата черква в Полша разкри, че от 2018 година насам тя е получила няколкостотин нови изказвания за полово малтретиране на непълн...

Парите би трябвало да бъдат взети от персоналните активи на нападателите или от църквата, се споделя в него, препоръчвайки да не се приканват за дарения католическите вярващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР