Френските домакини ще се изправят срещу защитаващия шампиона Южна Африка

...
Френските домакини ще се изправят срещу защитаващия шампиона Южна Африка
Коментари Харесай

Франция ще се изправи срещу носителя на титлата от Световната купа Южна Африка в четвъртфинален двубой

Френските домакини ще се изправят против защитаващия първенеца Южна Африка в съблазнителен четвъртфинал на Стад дьо Франс идната неделя, откакто провалянето на Ирландия от Шотландия подсигурява, че Спрингбокс приключиха втори в своята група.

Франция приключи груповата фаза с победа с 60-7 над Италия в петък, с цел да премине в кръга на елиминациите като спечелили от група А – само че идващият тест по пътя им към Световната купа ще бъде толкоз сложен, колкото идва.

Les Bleus в този момент имат една седмица, с цел да се приготвят за срещата си със Springboks, която френският треньор Фабиен Галтие разказа като „ край на Световното състезание “.

Южна Африка се подреди на второ място в група B след Ирландия, която ще се изправи против Нова Зеландия в друга героичен четвъртфинал идната седмица, откакто победиха Шотландия с 36-14 в събота.

Франция и Спрингбокс се срещнаха за последно в Марсилия предишния ноември, като французите се бориха с тясна победа с 30-26.

Удивително, това ще бъде техният първи конфликт на Световното състезание от 1995 година, когато Южна Африка надви в сложен полуфинал на лична земя (19-15).

Световно състезание по ръгби 2023 година: Програма, начален мач времена и резултати

Победата от осем опита на Франция над Италия беше толкоз удобна, колкото Галтие можеше да чака с бърз старт, който изведе тима му до задатък от 24-0 в границите на 22 минути, като на процедура изтри опцията за отчаяние на Италия.

Това приключи мощна фаза на билярд за домакините на шампионата, която стартира с ослепителна победа над All Blacks при започване на шампионата.

„ След първия „ край на Световната купа “ против Нова Зеландия, мачът ни идващия уикенд ще бъде втори „ край на Световната купа “, ясно “, сподели Галтие пред кореспонденти след мача с Италия.

Френският треньор сподели, че е удовлетворен от това по какъв начин отбраната на неговия тим напредва, като направи комплимент за метода, по който неговите нападатели сложиха платформа за „ непрекъснат напън “ върху италианците.

Отново и още веднъж обаче той се връщаше към величината на четвъртфиналите идната неделя на Стад дьо Франс.

„ Южна Африка е международен първенец и явно се готвеше да завоюва една след друга заглавия ", сподели той.

Galthié загатна малко контузения скрамхалф Антоан Дюпон, който счупи очната си празнина при успеха на Намибия, като сподели единствено, че всеки контузен състезател в тима му е бил там, тъй като е очаквал да бъдат още веднъж разполагаем.

Имаше няколко думи похвали за обособените хора, даже за крилото Дамян Пено, който вкара 34-та и 35-та пет точки в кариерата си, с цел да се реалокира на второ място в листата на най-резултатните френски голмайстори след великия Серж Бланко (38).

„ The крилото е последната частица във веригата. Лесно е да поздравим Дамян, само че великите играчи постоянно се обслужват от своите тимове, " сподели Галтие, някогашен scrumhalf и капитан на Франция.

" През последните четири години ние има доста играчи, които се усъвършенстват, само че това постоянно е на гърба на тима. "

(С AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР