Френските депутати ще обсъждат днес забрана за борбите с бикове,

...
Френските депутати ще обсъждат днес забрана за борбите с бикове,
Коментари Харесай

Депутати ще обсъждат днес забрана за борбите с бикове

Френските депутати ще разискват през днешния ден възбрана за битките с бикове, а по-късно през ноември ще има и гласоподаване по въпроса, което разгневи феновете на кървавата традиция в южната част на страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Темата раздели ръководещата коалиция на президента Еманюел Макрон и най-голямата опозиционна партия – крайнодесният Национален общ брой, който до неотдавна бе управляван от защитничката на животните Марин льо Пен, съобщи БНР.

Въпреки съществуването на необятна социална поддръжка болшинството наблюдаващи чакат възбраната да се провали, защото болшинството депутати се притесняват от отрицателни реакции в провинциални региони и в местата, в които битката с бикове е почитана културна традиция.

" Смятам, че болшинството французи споделят гледната точка, че битката с бикове е неморална, театър, който няма място в XXI век ", разяснява левият опозиционен народен представител, който стои зад самодейността, Аймерик Карон, пред Агенция Франс Прес по-рано тази година.

Проучване от 2022 година удостовери думите на Карон – 77 на 100 от допитаните утвърждават възбраната. За съпоставяне те са били 50 на 100 през 2007 година

Вот в Народното събрание е плануван за 24 ноември и той ще бъде първият в историята, когато депутати ще гласоподават възбрана на традиция, възхвалявана от хора на изкуството като Хемингуей и Пикасо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР