Френски земеделски производители нахлуха на изложбените площи на голямо селскостопанско

...
Френски земеделски производители нахлуха на изложбените площи на голямо селскостопанско
Коментари Харесай

Френски земеделци нахлуха на изложбените площи на селскостопанско изложение в Париж

Френски аграрни производители нахлуха на изложбените площи на огромно селскостопанско ревю в Париж преди плануваното посещаване в панаира на президента Еманюел Макрон на фона на засилващото се неодобрение по отношение на разноските, бюрократичните ограничавания и екологичните разпореждания, съобщи Ройтерс.

Изправени пред десетки служители на реда на панаирните площи, земеделските производители крещяха и дюдюкаха, призовавайки за оставката на Макрон, употребявайки нецензурни изрази по адрес на френския водач.

" Това е нашият дом ", викаха те, до момента в който кордони от френски служители на реда за битка с безредиците се опитваха да овладеят участниците в митинга. Имаше няколко конфликти с стачкуващите и полицията арестува минимум един от тях, заяви очевидец пред Ройтерс.

Макрон, който взе участие в закуска с представители на профсъюза на френските аграрни производители и профсъюзните водачи, бе планувано да се разноски по алеите на ревюто по-късно. Той анулира спор, в който искаше да взе участие на панаира с производителите на селскостопанска продукция, преработватели на храни и търговци на дребно, откакто профсъюзите обявиха, че няма да дойдат.

Земеделските производители стачкуват в цяла Европа, призовавайки за по-добри приходи и понижаване на бюрокрацията, както и против несправедливата съгласно тях конкуренция на евтините украински артикули, внасяни за подкрепяне на военните старания на Киев.

Селскостопанското ревю в Париж е значимо събитие във Франция и притегля към 600 000 гости в продължение на девет дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР