Френски учители днес няма да бъдат на работа, защото според

...
Френски учители днес няма да бъдат на работа, защото според
Коментари Харесай

Френските учители стачкуват заради хаотичната стратегия срещу COVID-19 в училищата

Френски учители през днешния ден няма да бъдат на работа, тъй като съгласно тях държавното управление не е съумяло да одобри съгласувана политика за ръководство на рецесията с КОВИД-19 в образователните заведения и да отбрани по подобаващ метод учениците и работещите в системата от заразяване, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29790
Учителите, родителите и учебните управления се сблъскват с компликации, защото тъкмо преди завръщането на учениците след коледните празници бяха оповестени условия за тестване и от този момент бяха изменени два пъти.

" Стигнахме до такова равнище на обезсърчение, отмалялост и яд, че нямахме различен излаз, с изключение на да организираме стачка, с цел да изпратим твърдо обръщение на държавното управление ", сподели Елизабет Ален-Морено, народен секретар на Учителския профсъюз - Национален съюз на самостоятелните синдикати (SE-UNSA).

Профсъюзите обявиха, че чакат доста учебни заведения да бъдат затворени и огромен брой учители - в това число към 75 на 100 от преподавателите в началните учебни заведения - да се причислят към еднодневната стачка. Профсъюзи, представляващи учебни шефове, инспектори и различен личен състав, също се причисляват към митинга.

Правителството анулира по-ранната си политика за бързо затваряне на класовете с позитивни случаи на коронавируси и в този момент държи да има присъствени занятия, доколкото е допустимо, заявявайки, че известна степен на затруднение е цената, която би трябвало да се заплати. " Знам, че е мъчно, само че стачката не взема решение проблемите. Човек не стачкува против вирус ", сподели министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер пред телевизия Бе Еф Ем.

Инфекциите в учебните заведения внезапно набъбнаха. Франция сложи върхове с близо 370 000 нови случаи на ден.

Положителните случаи може да доведат до обстановка, когато десетки възпитаници и чиновници са изпращани в лаборатории и аптеки за проучване. " Изтощението и раздразнението на цялата просветителна общественост доближиха невиждано равнище ", се споделя в общо изказване на протестиращите профсъюзи. " Министърът и държавното управление носят цялата отговорност за тази безредна обстановка - поради непрестанните промени на съществени положения, неработещи протоколи и липса на подобаващи принадлежности, които да подсигуряват, че учебните заведения могат да действат вярно ", обявиха стачкуващите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29790  Д-р Александър Симидчиев пред Novini.bg: За вируса, имунизациите и пиковете Д-р Александър Симидчиев пред Novini.bg: За вируса, имунизациите и пиковете  Турция разхлабва ограниченията по отношение на COVID-19, само че новозаразените нарастват Турция разхлабва ограниченията по отношение на COVID-19, само че новозаразените нарастват  Заболеваемостта от COVID-19 в Монтанско пораства Заболеваемостта от COVID-19 в Монтанско расте
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР