Френски учени от университета Париж-Сюд доказаха невъзможността за съществуването на

...
Френски учени от университета Париж-Сюд доказаха невъзможността за съществуването на
Коментари Харесай

Учени откриха най-мъртвото място на планетата

Френски учени от университета Париж-Сюд потвърдиха невъзможността за съществуването на каквито и да било бактерии във вулканичната котловина Далол в Етиопия, оповестява сп. " Нейчър,иколоджи енд иволюшън ", предава Българска телеграфна агенция.

Специалистите означават, че съществуването на вода на повърхността на планетата по принцип се употребява за определянето на опцията за нейната обитаемост. Но по време на проучванията станало видно, че даже и на Земята съществуват места, тотално лишени от форми на живот, без значение от съществуването на вода.

По думите на учените причина за съществуването на безжизнения регион в долината Далол е прекомерно горещият солен разтвор с доминиращ магнезий, достигащ температура от 109 градуса по Целзий. Подобен състав на водата кара клетките да се разрушават. Френските учени въпреки всичко разкрили живи същества близо до долината Далол. Те се оказали едноклетъчни археи.

Вулканичната околност със солни формирания и киселинни източници в Далол попада измежду най-горещите места на Земята. Тя има най-високата междинна температура на въздуха измежду всички обитаеми места на планетата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР