Френски сенатор е арестуван по подозрение, че е упоил депутат

...
Френски сенатор е арестуван по подозрение, че е упоил депутат
Коментари Харесай

Френският сенатор Жоел Герио е задържан по подозрение, че е упоил депутата

Френски сенатор е задържан по съмнение, че е упоил народен представител с опиати за полово принуждение, оповестява кажете.

Joël Guerriau беше арестуван в дома си в Париж, откакто се твърди, че неназованият народен представител е пил с него във вторник вечерта и по-късно се е оплакал, че се усеща зле.

Тя беше откарана в болница, където се твърди, че пробите са разкрили следи от опиата екстази в тялото й.

В резултат на тестванията дамата подаде наказателна тъжба.

Г-н Guerriau е един от 18-те самостоятелни във френската горна камара и член на центристката партия Хоризонти.

Прокурорите не идентифицираха дамата като народен представител, само че няколко източника споделиха на френските медии, че жалбоподателят е бил определен член на Камарата на депутатите. < /p>

Сенаторът не е упрекнат и неговият юрист Реми-Пиер Драи даде изказване, в което акцентира, че „ ние сме на километри от непристойното пояснение, което може да се заключи от четене на първични отчети в пресата ".

Адвокатът сподели, че е гневен, че елементи от следствието са изтекли, добавяйки, че или прокурорите са отговорни за изказвания, появили се във френските медии, или те нямат нищо общо с това и би трябвало да проверяват кой е виновен.

" Удивен съм, че името на [жалбоподателя] е не е изтекла информация, за разлика от тази на моя клиент “, сподели той.

66-годишният господин Герио е някогашен банкер, който беше определен в Сената през 2011 година и е вице- ръководител на комисията по външни и военни въпроси. Той стана локален кмет на 30-те си години в региона на Лоара-Атлантик в западна Франция.

Според прокуратурата в Париж той е бил арестуван по съмнение за „ администриране на разположение без тяхно познание, вещество, което може да понижи тяхната преценка или самоконтрол, да извърши обезчестяване или полово посягане ".

Съгласно закони, които се ползват за някого разказан като хванат в закононарушението, прокурорите споделиха, че сенаторът няма право на парламентарен имунитет.

Прокурорът сподели, че всеки, приет за отговорен в сходно закононарушение, ще бъде изправен пред пет години затвор и 75 000 евро (£65 000) санкция.

Кристоф Бешу, който е по едно и също време партиен сътрудник и министър на екологичния преход, сподели, че чиновници на Horizons ще ще се срещне в събота, с цел да разиска позицията си. „ Той явно няма да може да остане в партията, в случай че има и най-малкото подозрение по отношение на достоверността на всичко това “, сподели той пред френското радио.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР