Френски съдия е издал международна заповед за арест на дъщерята

...
Френски съдия е издал международна заповед за арест на дъщерята
Коментари Харесай

Франция издаде заповед за арест за дъщеря на саудитския крал

Френски арбитър е издал интернационална заповед за арест на дъщерята на крал Саудитска Арабия Салман бин Абдулазис, заяви Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че принцеса Хаса бин Салман е заповядала на своя телохранител да набие домашна прислужница в нейния парижки апартамент, сподели източник, непосредствен до следствието.
Принцесата е търсена за разпити, свързани с въоръжено принуждение, похищение, обири и смъртни закани.
Саудитското посолство в Париж не отговори на настояванията за коментар. Саудитската държавна работа за връзки и кралският съд не можеха да бъдат открити за коментар.
Заповедта, издадена през декември, идва в сензитивно време във френско-саудитските връзки.
При някогашния президент Франсоа Оланд, Франция поддържаше по-тесни връзки със сунитските арабски страни от Персийския залив, по-специално със Саудитска Арабия, заради твърдата си позиция във връзка с Иран в нуклеарните договаряния.
Неговият правоприемник в Елисейския замък Еманюел Макрон се пробва да усъвършенства връзките си с Иран, шиитския противник на Саудитска Арабия за районно въздействие.
Хаса бин Салман е сестра на могъщия принц Мохамед бин Салман. Той би трябвало да направи аудиенция в Париж през април, само че тя към момента не е публично доказана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР