Френски журналисти разкриха подробностите от телефонен разговор между президентите на

...
Френски журналисти разкриха подробностите от телефонен разговор между президентите на
Коментари Харесай

Осветиха скандален разговор на Путин с Макрон 4 дни преди началото на войната

Френски публицисти разкриха детайлностите от телефонен диалог сред президентите на Русия и Франция на 20 февруари - последния ден, преди Москва да признае независимостта на така наречен " ДНР " и " ЛНР " и последвалата въоръжена инвазия в Украйна.

Документалният филм " Президентът, Европа и война ", показан по телевизионния канал France 2, е основан на деветминутен телефонен диалог, извършен сред Владимир Путин и Еманюел Макрон, написа " Радио Свобода ". В него създателите описват за дипломатическото задкулисие през последните шест месеца в Елисейския замък - за опитите на Макрон да предотврати войната и за реакцията му при нейното експлоадиране.

Разговорът на Путин с Макрон, фрагменти от който са включени във кино лентата, се е състоял сутринта на 20 февруари, на фона на внезапно изострената обстановката в Донбас и изтеглянето на съветските войски към границата с Украйна, само че преди да бъдат подхванати публични стъпки от съветската страна.

„ Бих желал първо да ми дадете своето схващане за обстановката и може би напълно непосредствено, когато приказваме на четири очи, да ми кажете какви са вашите планове “, стартира Макрон диалога си с съветския президент. " Какво да кажа? Сами виждате какво се случва ", отговоря Путин, след което упреква украинския президент Владимир Зеленски в неистина, а самия Макрон се пробва да убеди, че би трябвало да преразгледа Минските съглашения за уреждането на казуса с Донбас. Макрон не се съгласява с неговите тълкувания, което довежда до развълнуван продан на отзиви. На недоволствата на Путин, че предложенията на сепаратистите „ не са чути “, Макрон дава отговор много остро: „ Не ни пука за предложенията на сепаратистите! “, обосновавайки това с обстоятелството, че тези хора не са страна по Минските съглашения.

В последна сметка Путин се съгласява с предлагането на Макрон да се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, само че упорства, към момента да не се дефинира датата, защото тя би трябвало да бъде готова. Разговорът приключва с думите на Путин: " Не желая да укривам от вас, че просто желая да отида да поиграя хокей. Ето, аз ви приказвам от фитнеса. "

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР