Френската триатлетка Касандра Бюгран е била приет в болница, след

...
Френската триатлетка Касандра Бюгран е била приет в болница, след
Коментари Харесай

Френска триатлетка получи топлинен удар на състезание в Токио

Френската триатлетка Касандра Бюгран е била признат в болница, откакто е получил топлинен удар по време на съревнование в Токио, оповестява японската новинарска организация Киодо. Горещото и влажно време в столицата на Япония принуди уредниците да съкратят дистанцията за тичане на половина на 5 километра, само че все пак Бюгран не е издържала на жегата и е припаднала по време на конкуренцията, съобщи БГНЕС.
Инцидентът с Бюгран обаче за следващ път повдигна тематиката за сериозните терзания на уредници и състезатели за горещото време в Токио през август, когато идната година ще се проведат Летните олимпийски игри там. Състезанието по триатлон е било точно част от редица тестови надпревари като част от подготовката на уредниците за най-голямото спортно събитие в света идващото лято. Температурите обаче са минали 35 градуса по време на триатлона и Бюгран е получила топлинен удар на трасето за тичане.
Някои медицински организации в Топки към този момент предизвестиха, че има заплаха по време на Олимпиадата да се стигне до смъртен случай, поради извънредно огромното физическо натоварване при толкоз високи температури, като най-опасната за здравето на спортистите дисциплинираност е лекоатлетическият маратон.
Физическите проблеми на Бюгран не бяха единственият проблем от надпреварата по триатлон, откакто уредниците дисквалифицираха финиширалите на първите две места състезателки Джес Лиърмонт и Джорджиа Тейлър-Браун, защото британките пресякоха финиш линията, хванати за ръце, което нарушава разпоредбите на Международната федерация по триатлон. По този метод успеха отиде при състезателката от Бермуда Флора Дъфи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР