Френската столица оглави класацията на най-привлекателните европейски градове за инвестиции

...
Френската столица оглави класацията на най-привлекателните европейски градове за инвестиции
Коментари Харесай

Париж - най-привлекателният град за инвеститорите в недвижими имоти в Европа

Френската столица оглави класацията на най-привлекателните европейски градове за вложения в недвижими парцели, оповестява в. " Фигаро " електронното си издание.

За дванайсет месеца Франция е добила репутацията на динамична и доста сигурна страна, отбелязва Фабрис Алуш, ръководител на френското поделение на профилираната компания за недвижими парцели CBRE.

В резултат на това Париж е станал най-атрактивният град в Европа за вложителите в недвижими парцели, сочи изследване на компанията. Миналата година в района Ил-дьо-Франс са били вложени над 20 милиарда евро. В цяла Франция вложенията през последните три години са достигнали 27 милиарда евро годишно, което съставлява към 10 % от общата сума, вложена в Европа. Това е нещо невиждано от 2007 година.

В икономическия подтекст на възобновяване на растежа, френската столица още веднъж притегля вниманието на европейските вложители след избирането на Еманюел Макрон за президент и в вероятността на олимпийските игри през 2024 година, изяснява Фабрис Алуш.

Той споделя, че на международния конгрес на недвижимите парцели Mipim корпоративните вложители са дали висока оценка на Париж за финансовата сигурност и атрактивността му за фирмите поради предлаганото качество на живот за техните чиновници. Такова предимство те не намират да вземем за пример във Франкфурт, акцентира Алуш. А също така френската столица се възползва от неустойчивостта във Англия, където пазарът на недвижими парцели ненапълно забавя растежа си заради безпокойствата на вложителите поради Брекзита. Все отново, напомня той, с вложения от 29 милиарда евро годишно, Лондон към момента държи шампионата (при общи 77,5 милиарда евро в цялото Обединено кралство).

Сега Париж изпреварва по атрактивност Мадрид и Амстердам.

През тази година вложителите възнамеряват да вложат доста повече пари, в сравнение с през 2017 година - рекордна с общо вложени 291 милиарда евро. И в случай че не настъпи някакъв поврат, вложените средства в Париж и във Франция се чака да се задържат на също такива високи нива и през 2018 година.

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР