Френската режисьорка Жулия Дюкурно спечели Златната палма в категорията за

...
Френската режисьорка Жулия Дюкурно спечели Златната палма в категорията за
Коментари Харесай

Филмът "Титан" на Жулия Дюкурно спечели "Златната палма" в Кан

Френската режисьорка Жулия Дюкурно завоюва " Златната палма " в категорията за най-хубав филм на кинофестивала в Кан за творбата си " Титан ". Тя стана втората жена, удостоена с влиятелната премия. Предишната носителка на " Златна палма " беше новозеландката Джейн Кемпиън, спечелила премията през 1993 година за " Пианото ".

Победителката беше оповестена прибързано по простъпка от ръководителя на журито Спайк Лий, което провокира малко комплициране.

Дюкурно не се качи на сцената, с цел да получи наградата си и събитието продължи с връчването на други награди, до момента в който ръководителят на журито се беше хванал за главата, съобщи Асошиейтед прес.

Дюкурно получи премията след формалното й оповестяване в края на формалната гала. Лий помоли актрисата Шарън Стоун да разгласи спечелилия и сподели, че " Тя няма да обърка нещата ".

При приемането на премията Дюкурно сподели, че още не може да повярва, едвам си поемаше мирис и несъзнателно заприказва на британски.

През 2019 година премията " Златна палма " беше присъдена на " Паразит " на Пон Джун-хо, който по-късно завоюва и премия " Оскар " за най-хубав филм.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР