Френската полиция задържа въоръжен с нож мъж в училище близо

...
Френската полиция задържа въоръжен с нож мъж в училище близо
Коментари Харесай

Задържаха въоръжен с нож във френско училище

Френската полиция задържа въоръжен с нож мъж в учебно заведение покрай Париж. Това заяви френският вътрешен министър Жералд Дарманен в Twitter.
„ Благодаря на органите на реда за тяхното хладнокръвие и бързи дейности. Те неотложно се намесиха и задържаха рисков мъж, въоръжен с нож, покрай начално учебно заведение в департамента Сен-Сен-Дени”, сподели министърът.
Според Дарманен арестуваният се е държал „ заплашително “. Министърът не дава никаква информация за самоличността му.
През последните седмици Франция е очевидец на поредност от офанзиви. На 16 октомври екстремист умъртви учителя по история и география Самюел Пати. Нападателят бе убит.
На 29 октомври 21-годишен тунизиец, въоръжен с нож, атакува енориаши от църквата „ Нотр Дам “ в Ница. В резултат на нападението трима души бяха убити, а нападателят бе арестуван. Същия ден набези бяха осъществени в Авиньон и в саудитска Джеда, където нападател рано охранител на френското консулство.
Поредна офанзива бе осъществена на 31 октомври против 52-годишен духовник в гръцка черква в Лион, когато той заключвал вратите на храма. Нападателят простреля два пъти жертвата си от упор. Свещеникът бе приет в болница в тежко положение, лекарите се борят за живота му. Полицията продължава да търси нападателя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР