Френската полиция нахлу и премахна импровизиран бежански лагер в парк

...
Френската полиция нахлу и премахна импровизиран бежански лагер в парк
Коментари Харесай

Френската полиция разпръсна импровизиран бежански лагер в Нант

Френската полиция нахлу и отстрани спонтанен бежански лагер в парк в западния град Нант. Той е бил населяван от 450 судански и еритрейски мигранти повече от месец. Хората са живели на палатки, оповестяват френски медии.

Регионалните управляващи оповестиха, че 455 души са били прогонени от територията по време на интервенцията. Полицията е работила по сигнал на жители, откакто са видяни плъхове в региона, а някои от мигрантите са са разболели от краста.

Мигрантите, които не могат да претендират за леговище или законно престояване или които са поискали леговище в друга държава-членка на Европейския съюз, ще бъдат призовани да изоставен страната, прецизират локалните управляващи.

Властите имат намерение да дадат убежища на най-уязвимите хора.

През последната година заявките за леговище в гарда са подали 28% повече от нормалното. Тази наклонност се следи н а територията на множеството огромни френски градове.

Правителството на президента Еманюел Макрон се пробва да прокара в Народното събрание нов закон за имиграцията, който да форсира процесите, свързани с приемане на леговище и депортиране. Франция получи рекордните 100 000 заявки за даване на леговище през предходната година, макар че общият брой, навлизащ в Европа през рисковите средиземноморски направления, внезапно спадна в съпоставяне със своя връх през 2015 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР