Френската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да

...
Френската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да
Коментари Харесай

В Париж полицията разпръсна пропалестински минтинг

Френската полиция употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне неразрешения протест в поддръжка на палестинския народ в Париж в четвъртък, до момента в който и да се въздържат от довеждане на спора Израел- " Хамас " във Франция, предава Ройтерс.

Вътрешният министър Жералд Дарманен по-рано забрани пропалестинските митинги, заявявайки, че те " евентуално ще провокират разстройства в публичния ред ".

Франция е дом на най-големите мюсюлманска и еврейска общности в Европа. Конфликтът в Близкия изток постоянно е подклаждал вътрешно напрежение в предишното.

" Това събитие е земетресение за Израел, Близкия изток и отвън него ", сподели Макрон в телевизионно послание. " Нека не преследваме вкъщи идеологически завършения, като имитираме или проектираме. "

" Нека не прибавяме, посредством илюзии, вътрешните разделения към интернационалните разделения ", сподели той. " Щитът на единството ще ни отбрани от ненавист и ексцесии.

Макрон сподели, че държавното управление е работило, с цел да ускори полицейската отбрана на еврейските обекти, в това число учебни заведения и синагоги, и че не може да има опрощение за зверствата.

" Няма " Да, само че ". Тези, които бъркат палестинската идея с оправданието за тероризма, вършат морална, политическа и стратегическа неточност.

Преди той да приказва, крайнолявата партия " Непреклонна Франция " беше подложена на критика за отхвърли да назова офанзивата на " Хамас " терористичен акт , което провокира напрежение с нейните социалистически и зелени опозиционни сътрудници.

Въпреки възбраната няколкостотин пропалестински стачкуващи се събраха в центъра на Париж в обособени групи, които полицията се опита да защищити от обединение.

Демонстрантите скандираха " Израел палач " и " Макрон - съизвършител ". Преди това Макрон осъди смъртоносната офанзива на палестинската въоръжена формация " Хамас " и изрази взаимност с Израел.

" Ние живеем в страна на гражданското право, страна, в която имаме право да заемем позиция и да демонстрираме. (Нечестно е) да забраняваме за едната страна и да позволяваме за другата ", сподели Шарлот Вотие, 29, чиновник в организация с нестопанска цел, взел участие в митинга.

По-рано тази седмица " Хамас " прикани за митинги в мюсюлманския свят в петък в поддръжка на палестинците.

Две пропалестински демонстрации в Париж към този момент бяха неразрешени в четвъртък от боязън от принуждение, когато вътрешният министър Жералд Дарманен сподели на префектите да забранят всички пропалестински демонстрации в цялата страна.

След трансграничната офанзива на " Хамас " от Газа в събота френската полиция арестува повече от 20 души за десетки антисемитски дейности, в това число тормоз над еврейски деца от съученици в учебно заведение, заяви държавното управление в сряда.
 Олаф Шолц: Германия не разрешава пропалестинската група Samidoun
Олаф Шолц: Германия не разрешава пропалестинската група Samidoun

Групата се разпознава като Мрежа за взаимност към палестинските затворници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР