Френската полиция е задържала ислямски проповедник в парижкото предградие Пантен

...
Френската полиция е задържала ислямски проповедник в парижкото предградие Пантен
Коментари Харесай

Шок! Зад зверското клане на учителя в Париж стоял и...

Френската полиция е задържала ислямски просветител в парижкото предградие Пантен в границите на следствието на вчерашното ликвидиране на преподавател по история от 18-годишен юноша от чеченски генезис, роден в Москва. Това заяви през днешния ден телевизия Ел Се И (LCI).

Така арестуваните по случая стават 10.

Елементите от следствието за ислямистки терористичен атентат против френски преподавател, обезглавен през вчерашния ден покрай Париж от емигрант разкриват съществуването на отмъстителна акция в обществените мрежи против преподавателя, тъй като посочил карикатури на пророка Мохамед на учениците си.

Прокурорът за битка с тероризма Жан-Франсоа Рикар показа някои детайлности от убийството, ужасило Франция. 47-годишният Самюел Пати се прибирал през вчерашния ден вкъщи при брачната половинка и децата си, когато бил атакуван с нож от Абдулах Абуезидович А., който след това поел отговорност за убийството в Туитър.

Посолството на Русия във Франция отхвърли всевъзможни връзки с нападателя, който живеел от 12 години във Франция.

Сред задържаните са близки на причинителя, както и бащата на ученичка, който призовал в обществените мрежи за възмездие против учителя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР