Френската полиция арестува в понеделник повече от 190 души като

...
Френската полиция арестува в понеделник повече от 190 души като
Коментари Харесай

Франция арестува 190 души за наркотрафик

Френската полиция арестува в понеделник повече от 190 души като част от  мащабна акция за битка с опиатите, която ще продължи. Президентът Еманюел Макрон я дефинира като " невиждана ", оповестява АП.

Иззети са към 25 кг канабис и над един кг кокаин , оповестиха от полицията.

Министърът на вътрешните работи Жерал Дарманен сподели, че чиновниците са претърсили резиденции, пътища и автомагистрали в северните градове Лил, Вилньов-д`Аск и Рубе. 

Дарманен сподели, че 15 000 служители на реда, жандармеристи и митничари са били мобилизирани . Над 20 кг неуточнена дрога, 385 000 евро и четири оръжия са конфискувани през първите три дни на интервенцията.

Първите претърсвания бяха извършени предходната седмица в южния град Марсилия.
 Франция разгласи най-високо равнище на сигурност
Франция разгласи най-високо равнище на сигурност

Мерки след нападението в Москва

Това идва, до момента в който федералното държавно управление се ангажира с твърда позиция във връзка с престъпността преди европейските избори в средата на годината. Някои критици свързват неотдавнашните старания на центристкото държавно управление да усили възможностите си в изборните секции и да отблъсне опасността от крайната десница.

Френският министър-председател Габриел до " изключителна обстановка при нахлуване ", което е най-високото ѝ равнище.

Той съобщи, че решението е взето, откакто президентът свика съвещание на Съвета по защита и национална сигурност след терористичната офанзива в Русия, при която починаха 140 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР