Френската опозиция остро разкритикува днес изказване на Макрон за мързеливите

...
Френската опозиция остро разкритикува днес изказване на Макрон за мързеливите
Коментари Харесай

Изказване на Макрон за мързеливи французи породи възмушението на опозицията

Френската съпротива остро разкритикува през днешния ден изявление на Макрон за " мързеливите французи ". Това предадоха локалните медии, написа ТАСС, представена от Inews.

В петък вечерта Макрон организира в Елисейския замък годишния банкет на майсторите хлебари и сладкари, приготвящи за обичайния празник на Богоявление " кралския къс ". В изявлението си пред тях президентът съобщи: " Нашата юноша има потребност от професионално образование, а също би трябвало да свикне с мисълта, че би трябвало да се положат старания, с цел да се реализира нещо в живота. Безредиците, които в този момент се случват в обществото ни са поради това, че прекалено много наши жители считат, че всичко се реализира, без да се положат старания. Твърде постоянно хората не помнят, че с изключение на правата, които им дава Френската Република - а те не са по-малко, в сравнение с в доста други страни, имат и отговорности ", разясни президентът.

Изявлението му бе направено часове преди началото на деветия следващ митинг на " жълтите жилетки ", недоволни от непрекъснатото нарастване на цените и налозите и незадоволителните ограничения, които държавното управление подхваща за справяне с бедността.

Изказването на Макрон бе наречено " високомерна кралска нелепост " от Алекси Корбиер - народен представител от придвижването " Непокорна Франция ". Той акцентира в изявление пред локална телевизия, че по този метод се подразбира, че " протестиращите и тези, които поддържат жълтите жилетки, работят неприятно ".

А Оливие Фор - първи секретар на френската социалистическа партия, написа в Туитър: " Когато чуваш сходно нещо, в началото мислиш, че това е някаква подправена вест, тъй като не може президентът на страната да подлива масло в огъня в миг, когато има толкоз мощно публично напрежение. Но след това се убеждаваш - да, в действителност е споделил по този начин. "

От своя страна водачът на партия " Патриотите " Флориан Филипо (в предишното - един от главните ръководители на извънредно десния " Национален фронт " )  съобщи, че " Емануел Макрон още веднъж предумишлено наскърбява френския народ ". " Нима френските медицински сестри или самотните майки не поставят задоволително старания в тежкия си труд? ", написа той в Туитър.

" Не би трябвало да се бърка потребността от отбрана на упорития труд със отбраната на интерисите на мощните на деня ", написа в своя Туитър и Фабиен Русел - народен секретар на Френската комунистическа партия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР