Френската метеорологична служба обяви повишена - оранжева, тревога в седем

...
Френската метеорологична служба обяви повишена - оранжева, тревога в седем
Коментари Харесай

Оранжева тревога поради лошото време в райони на Франция и Холандия


Френската метеорологична работа разгласи нараснала - " оранжева ", паника в седем източни департамента от страната по отношение на заплаха от наводнения след проливните дъждове в района. Карта с точните данни е оповестена на уеб страницата на ведомството.

Синоптиците предвиждат, че рисковото повишаване на водите ще стартира привечер, към 18.00 локално време. Властите предлагат жителите на департаментите от зоната на риска да обмислят деликатно маршрутите си и по опция да не прекосяват водни загради.

Предпоследно - " оранжево ", равнище на заплаха поради буреносни ветрове е оповестено в Холандия, заяви Холандският кралски метеорологичен институт.

Заради неприятното време летище " Схипхол " анулира към този момент близо 60 европейски полета. Има тапи по някои магистрали; проблеми в пътната конюнктура постановиха промени в графика на градския превоз.

Говорителят на летището Паул Вебер сподели, че общо 75 полета са анулирани през днешния ден поради понижения потенциал на пистите и че се чакат забавяния през целия ден.

Кралският метеорологичен институт предизвести, че по западните крайбрежни региони на Холандия ветровете може да доближат до 120 км в час.

Службата за надзор на трафика заяви, че паднало от бурята дърво е блокирало придвижването по автомагистралата сред Ротердам и Хага в утринните пикови часове.
Няма данни за жертви, породени от бурята.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР