Френската криминална комедия Кръстницата“ от селекцията на кино-литературния фестивал CineLibri

...
Френската криминална комедия Кръстницата“ от селекцията на кино-литературния фестивал CineLibri
Коментари Харесай

„Кръстницата“ влиза в киносалоните

Френската престъпна комедия „ Кръстницата “ от селекцията на кино-литературния фестивал CineLibri 2020 потегля в разпространяване по кината от 27 ноември 2020 година.

Заглавието откри тазгодишното издание на фестивала и завоюва публиката със пресен комизъм, обществено обръщение и превъзходна актьорска игра.

Сценарият е дело на Антоан Саломе и Жан-Пол Саломе и е основан на едноименния бестселър на Анелор Кер.

Романът е в листата на Ню Йорк Таймс „ 100 забележителни книги на 2019 година “ и е почетен с Европейската премия за престъпна прозаичност, както и с Grand Prix de Littérature Policière, най-престижната френска премия за престъпна литература.

В екранизацията основната роля се извършва от френската актриса Изабел Юпер. Партнират ѝ Иполит Жирардо, Фарида Учани, Лилиан Ровер, Надя Нгуен и други

Наполовина служител на реда, на половина наркодилър, или 100% Изабел Юпер! Грандамата на френското кино влиза в кожата на фрустрирана преводачка в полицейско ръководство, която се гмурка в рисковите води на наркотрафика.

Пасианс Портофю е преуморена преводачка от френски на арабски, която работи в полицейски отдел за битка с опиатите. Доходите ѝ са лимитирани, а ексцентричната ѝ майка е в болница и изисква много грижи. Когато си дава сметка, че познава един от подслушваните наркодилъри, Пасианс взема решение да го покрие, само че този ход я повлича към най-дълбоките води на наркотрафика.

Скоро тя ще активизира всичките си познания и благоприятни условия, с цел да построи своя лична незаконна мрежа, и ще се снабди с прозвището Mama Weed. („ Мама Марихуана “).

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР