Френската крайнодясна кандидатка за президент Марин Льо Пен отхвърли днес

...
Френската крайнодясна кандидатка за президент Марин Льо Пен отхвърли днес
Коментари Харесай

Марин Льо Пен обвини Макрон в екстремистки възгледи

Френската крайнодясна кандидатка за президент Марин Льо Пен отхвърли през днешния ден рецензиите на противника си Еманюел Макрон, който я упреква в властнически и екстремистки възгледи, макар че тя показва по-мек имидж в актуалната кандидатпрезидентска акция, съобщи Ройтерс.

Тази рецензия " ме разсмива, тъй като в никакъв случай не сме имали президент, посочил повече признаци на екстремизъм, от Еманюел Макрон ", сподели Льо Пен в ефира на телевизия " Франс 2 ". Тя посочи като мотив дейностите на полицията против политически демонстрации като тези на " жълтите жилетки ", при които бяха ранени десетки протестиращи и имаше даже и починали.

В изявлението Льо Пен удостовери, че в случай че бъде определена, счита за допустимо произвеждането на референдум за връщане на смъртното наказване. По-рано кандидатката е казвала, че персонално тя би гласувала срещу сходна стъпка.

Освен това комисията за надзор на предизборната акция сподели, че е поискала пояснения от предизборния щаб на Льо Пен поради приписани на държавните управляващи изказвания, засягащи престъпността и имиграцията, едни от главните тематики в пропагандата на Льо Пен.

Комисията уточни обаче, че крайнодясната кандидатка няма потребност да трансформира своите пропагандни листовки, които към този момент са отпечатани. Льо Пен назова мнението на комисията политически " маньовър ".

Комисията заяви, че изследва изказванията на Льо Пен за връзка сред статистическия растеж на умишлените закононарушения против личността от 2017 година насам и броя на имигрантите, пристигнали законно във Франция от тази година.

Комисията изясни, че въпреки да желае Льо Пен да показа нов вид на пропагандните си материали без тези заблуждаващи изказвания, няма да изисква предизборният щаб на Льо Пен да изтегли към този момент напечатаните материали, тъй като това би била " непропорционална " мярка.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР