Френската компания Trade Company Finances проучва България за преконструирането на

...
Френската компания Trade Company Finances проучва България за преконструирането на
Коментари Харесай

Французи искат да правят авиозавод у нас

Френската компания Trade Company Finances изследва България за преконструирането на пътнически в товарни самолети за карго услуги. Това стана ясно по време на среща на основния секретар на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) Росица Апостолова с бизнес делегация от Департамента Вал д’Oаз, намиращ се в Парижкия район. Това оповестиха от организацията.

Фирмата работи със свои американски сътрудници и избира сред няколко страни от Югоизточна Европа. В момента преконструирането от пътнически в карго самолети се прави само в Съединени американски щати, изясни Йосеф Херайеф, шеф на компанията. Предвижда се тази активност да стартира да се реализира и в Европа. За задачата се търсят подобаващи локални сътрудници в Югоизточна Европа, в това число и в България. Първоначално се възнамерява да бъдат наети 150 инженери и техници за пускане на плана за конвертиране на към 15 самолета годишно. В Съединени американски щати се обръщат към 150 самолета годишно, като извършват поръчки от целия свят. Има дефицит на карго самолети и много поръчки са на изчакване, акцентира Херайеф.

Главният секретар на ИАНМСП Росица Апостолова уточни, че България към този момент работи в региона на авиоиндустрията след стъпването на няколко непознати компании за ремонт на самолети и елементи. Освен това редица дребни и междинни предприятия могат да бъдат поддоставчици. Френската делегация се срещна и с управлението на Техническия университет в София. Ректорът проф. Георги Михов показа опциите за образование на студенти в авиоиндустрията. В транспортния факултет на университета има компетентност „ Авиационна техника “. Също по този начин, че организират образования по поръчка и взаимно с фирмите в България. В Техническия университет се образоват 12 000 студенти, като има и над 1000 задгранични, най-вече от Турция.

Генералният шеф на Комитета по икономическо развиване на Департамента Вал д’Oаз Жан-Франсоа Бенон изясни, че в региона на департамента работят над 44 000 компании, от които 1200 задгранични. Комитетът сплотява най-вече дребни и междинни предприятия, само че има и огромни интернационалните компании. Основните показани браншове са авиоиндустрията, осведомителни технологии, козметика и парфюмерия, биотехнологии, сигурност и други На територията на Вал д’Oаз са ситуирани 11 университета, в които се образоват над 35 000 студенти и 22 научни центъра.

Френската компания Elokami е мултимедийна организация и търси партньорство в региона на киното и звукозаписната промишленост. Фирмата работи с Юнивърсъл мюзик. Предстои да се срещнат с опциите на „ Ню Бояна “ за снимането на филми в България. Друга френска компания Copac е измежду най-големите производители на железни структури. Търсим индустриални сътрудници за производството на разнообразни детайли в България, сподели оперативният шеф Оливие Демесенс. Copac оперира още в Китай, Индия и Тунис.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР