Френската компания Suez ще инвестира 300 милиона евро в изграждането

...
Френската компания Suez ще инвестира 300 милиона евро в изграждането
Коментари Харесай

Френски индустриален гигант инвестира €300 милиона в завод в Сърбия

Френската компания Suez ще влага 300 милиона евро в построяването на цех за боклуци за произвеждане на сила в сръбската столица Белград. За задачата компанията за комунални услуги ще си партнира с I - Environment Investments, поделение на втората най-голяма корпорация в Япония - Itochu.

Съоръжението ще разреши на локалните управляващи в Белград да затворят и рекултивират депото за боклуци на града и ще генерира 80 мегавата възобновима сила, оповестиха от френската компания.

Инсталацията за произвеждане на сила от боклуци ще бъде построена от взаимно дружество сред Suez и Itochu. Съоръжението ще има индустриален потенциал от 25 мегавата електрическа енергия и 56 мегавата топлота, обработвайки 340 000 тона боклуци годишно.

Освен това, специфична апаратура ще обработва 200 000 тона строителни боклуци годишно. Съоръжението, което ще дава отговор на най-високите европейски стандарти, ще разполага с остатъчни боклуци до създаването на политиката за преработване, върху която градските управляващи работят сега.

The city of @beograd_rs chooses #SUEZ & Itochu to remediate largest landfill & build an #EnergyFromWaste plant https://t.co/svyhPiYbfZ pic.twitter.com/zlcxudmoRg
— SUEZ (@suez) 29 септември 2017 година

Строителството на фабриката би трябвало да приключи през 2021 година След това оборудванията ще бъдат ръководени от френската компания за интервал от 25 години в границите на съглашение за публично-частно партньорство.

Заводът за боклуци в Белград е повратна точка и пилотен план за район, който има големи капиталови потребности в инфраструктурата, изключително в бранша на околната среда. Убедени сме, че публично-частните партньорства са измежду най-хубавите решения за съчетание на механически, финансови и договорни резултати и се гордеем, че Белград ни избра да донесем модела в тази част на Европа ", съобщи Мари-Анж Дебон, старши вицепрезидент на Suez.

Градската администрация заяви през юли, че консорциумът сред Suez и Itochu е единственият участник в търга за публично-частно партньорство за преправка на градските боклуци, проведен от Международната финансова корпорация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР