Френската компания Atos отвори нов център по киберсигурност, като той

...
Френската компания Atos отвори нов център по киберсигурност, като той
Коментари Харесай

Френската Atos отвори нов център по киберсигурност в България

Френската компания Atos отвори нов център по киберсигурност, като той може да се преглежда като трети офис на компанията в България. До края на годината в центъра би трябвало да бъдат наети 50 експерти по киберсигурност, а в идващите години по проект броя би трябвало да доближи 300 души.

" Работата на центъра ще бъде да подкрепя стратегическата роля на Atos като снабдител номер 1 на кибер услуги в Европа. Центърът ще обезпечава оперативни кибер услуги за клиентите в портфолито на Atos. Специалистите ни ще оферират цялостна гама от услуги за кибер отбрана, включвайки мониторинг, разбор на произшествия и други, употребявайки изкуствен интелект и машинно самообразование, за по-прецизното определяне на проблеми и тяхното бързо разрешаване ", разясниха от Atos пред " Капитал ".
България желае съдействие
Това е 16-ият център за киберсигурност на компанията световно. Освен да създават софтуерни артикули и решения за киберсигурност, центровете имат и по-обща активност във връзка с засичането и оправянето с хакерски атаки на национално равнище.

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, който участва на откриването в бизнес центъра към ЦУМ, обърна внимание точно на този аспект, като в речта си означи " неналичието на добра работа от страна на страната в областта на киберсигурността през последните 15 години ", която е довела до някои комични и някои не толкоз комични обстановки в близкото минало.
Реклама
" Центърът занапред стартира своята активност и като за начало ще бъдем фокусирани върху клиентите на Atos в района, като обсегът ще се уголемява и към тези отвън Европа. На откриването на центъра през днешния ден министър Лорер изрази предпочитание за взаимно съдействие. " Разбира се, ние сме отворени и за локално партньорство ", дадоха отговор от компанията на въпрос дали се планува присъединяване в мониторинга на кибер закани.

Киберцентровете на Atos създават решения за отбрана на данни, IoT устройства в индустриалното произвеждане, отбрана на облака и други Крис Море, старши вицепрезидент киберсигурност в Atos, означи, че компанията е избрала София за откриването на новия център по кибересигурност, тъй като тя към този момент има доста наличие в България.

В момента Atos има над 1500 чиновници в България, разграничени в две сдружения " Атос България компетънси център " и " Атос ай ти солушънс енд сървисис ". Дв именноете компании имат респективно 58.1 и 50.8 млн. лева доходи за 2020 година, последната налична в Търговския указател.

Първоначално френската компания работеше единствено през едно сдружение, " Атос ай ти солушънс енд сървисис ". През 2017 година, която работеше в областта на интеграцията на SAP системи. Впоследствие това сдружение се трансформира в центъра за пълномощия на Atos и докара до близо четири пъти растеж на общите доходи в границите на три години.
Реклама
Общо компанията-майка регистрира 11.2 милиарда евро доходи и 553 млн. евро чиста облага за 2020 година Броят на чиновниците световно надвишава 105 хиляди души.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Йоан Запрянов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР