Френската жандармерия разпръсна вчера технопарти, организирано в нарушение на ограничителните

...
Френската жандармерия разпръсна вчера технопарти, организирано в нарушение на ограничителните
Коментари Харесай

Нелегален купон с 400 души във Франция беше прекъснат от местната жандармерия

Френската жандармерия разпръсна през вчерашния ден технопарти, проведено в нарушаване на ограничаващите ограничения поради ковид. Във Франция са сложени едвам 32 ваксини на 100 души население и всеобщите прояви са изрично неразрешени.

На купона покрай град Дижон е имало над 400 души близо, съобщи Франс прес. Това става ден след намесата на силите на реда по време на друго нелегално събиране в западната област Бретан, където са участвали 500 души.

Технопартито се състояло в зарязан хангар в дребното населено място Куше, на десетина километра от Дижон. Празненството било прекратено през нощта след намесата на жандармерията, заяви локалната префектура.

Властите били осведомени за противозаконното събиране към 20 часа вечерта. В акцията взели участие 140 жандармеристи и служители на реда, както и хеликоптер на жандармерията, който следил покрайнините. Така било предотвратено присъединението към празненството на още 100-150 младежи, защото множеството от тях се върнали назад като видели чиновниците на реда. Други се пробвали да влязат в хангара, само че били отблъснати с " умерена приложимост на сълзотворен газ ", уточни същият източник.

Музиката била спряна към 2 часа през нощта и мястото последователно било опразнено. Двама души били задържани, измежду които е хипотетичният уредник на противозаконното събиране. Силите на реда са издали фишове за санкции на 205 души за неспазване на вечерния час, съобщи още Българска телеграфна агенция.

В Париж нощес е бил предотвратен опит за събиране на рейв празненство в квартал Берси. Трима са задържани, измежду които организаторката, а 34 души са санкционирани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР