Френската икономика ще продължи да расте с умерени темпове, като

...
Френската икономика ще продължи да расте с умерени темпове, като
Коментари Харесай

Растежът на френската икономика се забавя през четвъртото тримесечие

Френската стопанска система ще продължи да пораства с умерени темпове, като брутният вътрешен артикул (БВП) на страната ще се усили с към 0,1 на 100 през четвъртото тримесечие на 2022 година, планува " Банк дьо Франс " (Banque de France) въз основа на свое месечно изследване, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на ДПА.

Централната банка предвижда, че Брутният вътрешен продукт на Франция нараства леко през ноември и ще остане съвсем без смяна през декември. През третото тримесечие на тази година Брутният вътрешен продукт на Франция се усилва с 0,2 на 100.

Проучването демонстрира, че интензивността в индустрията се усилва малко по-силно през ноември, в сравнение с чакаха водещи представители на бизнеса през предишния месец. Значителни усъвършенствания са регистрирани при фармацевтичната индустрия, при производството на електрическо съоръжение, на компютърна техника и на електронни и оптични артикули.

Бизнес интензивността в областта на услугите също се покачва през ноември след проблемите, породени от дефицита на гориво през октомври.

Водещи представители на бизнеса чакат, че секторът на услугите във Франция ще продължи да нараства през декември, до момента в който бизнес интензивността в областта на строителството ще намалее.

Международният валутен фонд (МВФ) планува растежът на Брутният вътрешен продукт на Франция да се забави внезапно до 2,5 на 100 през тази година и до 0,7 на 100 през 2023 година

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР