Френската група Серта инвестира 15 милиона лева в завода си

...
Френската група Серта инвестира 15 милиона лева в завода си
Коментари Харесай

Ключово машиностроително предприятие инвестира 15 милиона лева в завода си в Кърджали и разкрива 100 нови работни места

Френската група " Серта " влага 15 милиона лв. в завода си за цилиндри за селскостопанската и пътностроителната техника в Кърджали " Серта " България, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Това е третото подред уголемение на завода, като с него се разкриват нови 100 работни места. Към днешна дата в българското отделение на компанията работят към 700 души.

" Серта " за Кърджали не е единствено едно индустриално дружество, " Серта " от дълго време е неизменима част от нашата община, написа в персоналния си Facebook профил кмета на община Кърджли Хасан Азис. По думите му за генерации кърджалийци " Серта " е и втори дом и тази инвестиция е доста сериозна поръчка, че за бъдещите генерации кърджалийци " Серта " ще продължава да бъде втори дом. 
 Българската AE Solar Horizon влага 20 милиона лв. във фабрика край Кюстендил и разкрива над 100 работни места
Българска компания влага 20 милиона лв. във фабрика край Кюстендил и разкрива над 100 работни места

В нея ще се създават слънчеви фотоволтаични панели

" Серта България " АД оперира в България от 2003 г. Възникнало като Машиностроителен цех Пневматика, сдружението има 59-годишен опит в производството на хидравлични и пневматични цилиндри и през днешния ден то е напълно благосъстоятелност на SERTA - Франция и част от открит в Съединени американски щати MAT Holding с годишен оборот от 3 милиарда $ в областта на автомобилостроенето и машиностроенето.

Основните клинети на " Серта България " са Toyota, Volvo, John Deere, Claas, New Holland, Manitou, Haulotte, JLG и доста други.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР