Френската BNP Paribas трябва да прекрати целия си бизнес в

...
Френската BNP Paribas трябва да прекрати целия си бизнес в
Коментари Харесай

BNP Paribas прекратява с руския си бизнес до края на март

Френската BNP Paribas би трябвало да приключи целия си бизнес в Русия до края на март, трансформирайки се в следващата огромна интернационална банка, която прекъсва връзките си с корпоративни клиенти в страната след нашествието в Украйна, оповестява " Файненшъл таймс ".

За разлика от френския си съперник Société Générale, който резервира наличието си, BNP към този момент няма банка на дребно в Русия. Тя съобщи, че ще спре новите финансови интервенции, като ускори напъните си да скъса с Русия и уточни, че повече няма да обработва други типове транзакции за огромни компании.

Френската банкова група отхвърли да разяснява по какъв начин възнамерява да се оправи със своите към 500 чиновници в Русия. Някои компании, прекратили активността си в Русия, продължиха да заплащат на своя личен състав, в това число производители на коли, които замразиха производството си в страната, или търговци на дребно, които затвориха своите магазини.

BNP следва банките от Уолстрийт като Goldman Sachs и JP Morgan и някои европейски сътрудници, които също напуснаха Русия, защото Западът ускорява глобите, засягащ редица съветски компании и кредитори.

Но банките с най-големи експозиции и локално вградени мрежи, като френската Société Générale, австрийската Raiffeisen и италианската UniCredit, към момента изпитват компликации по какъв начин да се оправят с бизнеса си в Русия, който може да бъде изправен пред реквизиция от страната или може да се наложи да бъде премахнат при положение на овакантяване на съветския пазар.

BNP, която ръководи банка на дребно в Украйна, Ukrsibbank, по-рано разкри обща експозиция от 3 милиарда евро към Украйна и Русия, която съгласно нея съставлява 0,16% част от общите й позиции.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР