Френската банка Societe Generale планира да съкрати около 900 работни

...
Френската банка Societe Generale планира да съкрати около 900 работни
Коментари Харесай

Societe Generale съкращава 900 работни места

Френската банка Societe Generale възнамерява да редуцира към 900 работни места. Реорганизацията ще засегне централния офис в Париж посредством непринудено овакантяване, оповестяват от компанията.

С оповестените през днешния ден дейности третата по-големина банка във Франция се причислява към вълната от редуциране на работни места, заляла световната финансова промишленост.

Планираното освобождение на чиновници съставляват по-малко от 2% общата работна мощ на банката и към 5% от чиновниците в централния ѝ офис, предават от Reuters.

SocGen има наети към 52 000 чиновници във Франция и 112 000 в международен мащаб, съгласно отчета за второто полугодие на 2023 година

Целта е да се групират и обединят избрани действия и функционалности, да се отстранен йерархичните пластове, с цел да се рационализира вземането на решения и да се преоразмерят избрани екипи след прегледи на планове или процеси “, изясняват от SocGen.

Изпълнителният шеф на банката Славомир Крупа желае да осъществя към 1.7 милиарда евро брутни спестявани до 2026 година Това е и една от аргументите за съкращаването на работни места, а ходът съответствува с дейностите на други световни банки.

Германската Deutsche Bank съобщи предходната седмица, че ще редуцира 3 500 работни места, а американската Citi възнамерява да освободи 20 000 позиции в границите на две години.

По публикацията работи Цветелина Чучукова.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР