Френска компания проучва България за преконструирането на пътнически в товарни

...
Френска компания проучва България за преконструирането на пътнически в товарни
Коментари Харесай

Френска компания оглежда България за преконструиране на самолети

Френска компания изследва България за преконструирането на пътнически в товарни самолети за карго услуги. Това излиза наяве от срещата на основния секретар на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) Росица Апостолова с бизнес делегация от Департамента Вал д "Oаз (CEEVO).

Фирмата Trade Company Finances избира сред страни от Югоизточна Европа, измежду които и България. Директорът на компанията Йосеф Херайеф изясни, че сега само в Съединени американски щати се преконструира пътнически в карго самолети. Планува се конвертирането да стартира да се прави и в Европа. Френската компания търси подобаващи локални сътрудници в Югоизточна Европа, в това число и в България. Първоначалният лан е да бъдат наети 150 инженери и техници за пускане на плана за конвертиране на към 15 самолета годишно.

След стъпването на няколко непознати компании за ремонт на самолети и елементи, България към този момент работи в региона на авиоиндустрията, изясни Апостолова.

Френската делегация се срещна и с управлението на Техническия университет в София. Ректорът проф. Георги Михов показа опциите за образование на студенти в авиоиндустрията.

Генералният шеф на Комитета по икономическо развиване на Департамента Вал д "Oаз Жан-Франсоа Бенон посочи, че в региона на департамента работят над 44 000 компании, от които 1200 задгранични.

Основните показани браншове са авиоиндустрията, осведомителни технологии, козметика и парфюмерия, биотехнологии, сигурност и други Бенон посочи, че на територията на Вал д "Oаз са ситуирани 11 университета, в които се образоват над 35 000 студенти и 22 научни центъра.

Друга френска компания търси партньорство в региона на киното и звукозаписа. Фирмата Elokami работи с Юнивърсъл мюзик и й следва да се запознае с опциите на "Ню Бояна " за снимането на филми в България.

Компания Copac, още веднъж от Франция, е измежду най-големите производители на железни структури. "Търсим индустриални сътрудници за производството на разнообразни детайли в България ", сподели оперативният шеф Оливие Демесенс. Copac оперира още в Китай, Индия и Тунис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР