Френска гражданка се е оплакала от изнасилване в курортния комплекс

...
Френска гражданка се е оплакала от изнасилване в курортния комплекс
Коментари Харесай

Изнасилиха френска туристка в Бразилия

Френска гражданка се е оплакала от обезчестяване в курортния комплекс Тибау до Сул в Североизточна Бразилия, предадоха международните организации.

Жената била там за локалния карнавал. Тя била отседнала при приятелско семейство. През нощта до момента в който спяла, мъж влезнал в стаята й, залял я с вода и след това я изнасилил. Приятелите на жертвата по този начин и не разбрали какво се случва. В подадената в полицията тъжба написа, че дамата е обвързвана френската консулска работа в Бразилия. Самоличността й се пази в загадка. Има спекулации, че тя може да е жена на консул, или самата тя да е консул. Курортът Тибау до Сул се намира на 70 километра от Натал, столицата на щата Рио Гранди до Норти. Той е прочут с плажа Пипа, представян неведнъж като един от най-красивите в Бразилия.

Новината за насилието пристигна в миг, в който бразилският президент Мишел Темер взе крайни ограничения за справяне с вълната от принуждение и неустановеност в различен щат - Рио де Жанейро. Темер реши да трансферира на армията командването на силите за сигурност в този щат, предадоха международните организации. Тази мярка, известна като Федерална интервенция в сигурността, не е прилагана от края на военната тирания през 1985 година

Миналата година дневно в щата Рио де Жайнеро бяха регистрирани приблизително по 18 ликвидиране. Данните демонстрират, че в интервала януари-май предходната година там са били убити близо 3000 души, като измежду тях има и 100 служители на реда. Краят на фамозния карнавал тази година също бе белязан от прояви на принуждение, измежду които въоръжени грабежи и конфликти. От края на Олимпийските игри в Рио през лятото на 2016 година, полицията не съумява да се оправи с насилието в щата. Федералното държавно управление прати през юли предходната година като подкрепление 8500 военни, само че без необикновен резултат.

"Организираната престъпност съвсем пое надзор върху Рио. Това е метастаза, която се популяризира в страната и заплашва спокойствието на народа ни ", сподели президентът Мишел Темер на гала по сключване на указа, с който армията поема командването на силите за сигурност в Рио. Указът влиза в действие неотложно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР