Фрегатата Адмирал Григорович направи служебно посещение в пристанището на Алжир

...
Фрегатата Адмирал Григорович направи служебно посещение в пристанището на Алжир
Коментари Харесай

Руска фрегата посети Алжир

Фрегатата " Адмирал Григорович " направи служебно посещаване в пристанището на Алжир от 12 до 14 ноември , заяви в събота съветското министерство на защитата.

Както се споделя в известието му, по време на престоя му в Алжир " корабът беше запълнен с доставки съгласно откритите стандарти и беше проведена отмора за екипажа ", посочи ТАСС.

Отбелязва се, че командването на фрегатата е взело участие в протоколни срещи с командването на военноморския окръг на Военноморски сили на Алжир, военноморската база на Алжир и управлението на пристанището.

Министерството на защитата на Русия заяви, че сега " Адмирал Григорович " продължава да се движи по утвърждения маршрут в източната част на Средиземно море.
 Алжир не отвори въздушното си пространство за френска военна интервенция в Нигер
Алжир не отвори въздушното си пространство за френска военна интервенция в Нигер

Северноафриканската страна е срещу всяка военна интервенция в Нигер

" Въоръжението и техниката действат обикновено, екипажът носи дежурство съгласно графика за пътуването ", споделиха военните.

Според тях резултатите от навлизането на кораба в Алжир са били докладвани на главнокомандващия ВМФ на Русия Николай Евменов. Както отбелязва ведомството, " деловото посещаване на фрегатата " Адмирал Григорович " в Алжир ще послужи като още една стъпка за подсилване и развиване на военноморското съдействие сред двете страни ".

Фрегатата " Адмирал Григорович "  е оборудвана с крилати ракети с огромен обхват на деяние " Калибър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР