Фрегата от състава на Военноморските сили на Германия, която участва

...
Фрегата от състава на Военноморските сили на Германия, която участва
Коментари Харесай

Германска фрегата едва не унищожи американски дрон за $30 млн.

Фрегата от състава на Военноморските сили на Германия, която взе участие в интернационалната интервенция за отбрана на корабоплаването в Червено море, е била на косъм от това да смъкна американски дрон.

От Министерството на защитата на Федерална Република Германия потвърдиха за случая, който по думите им се е случил в понеделник. От изказването им излиза наяве, че фрегатата е разкрила огън по дрон на страна-съюзник, само че не разкриха дали става дума за Съединени американски щати.

Фрегатата  „ Хесен “ започна да обстрелва дрон, откакто не съумя да го разпознава, разясни след случая немският министър на защитата Борис Писториус, уточнявайки, че задачата (по свалянето му) не е била изпълнена.

По информация на „ Шпигел “ става въпрос за американски разследващ дрон „ Рийпър “, чиято цена е от порядъка на 30 милиона $.

От военното ведомство на Германия оправдаха дейностите на екипажа на фрегатата с обяснението, че никой от съдружниците им не ги е предизвестил за полета на въпросния дрон в региона.

Източници от министерството са споделили пред „ Шпигел “, че сходно недоразумение в координацията сред съдружниците е неприемливо и че комуникацията трябва да бъде доста усъвършенствана.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР