Фрегата Дръзки от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби

...
Фрегата Дръзки от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби
Коментари Харесай

Фрегата „Дръзки” се завърна от операция на НАТО в Средиземно море

Фрегата „ Дръзки ” от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби се завърна от присъединяване си в интервенцията на НАТО по морска сигурност в Средиземно море „ Sea Guardian ”, оповестяват от Военноморски сили.

Операцията се управлява от Военноморското командване на НАТО в Нортууд, Англия и дава опция да се правят необятен набор от задания по поддържане на сигурността в Средиземно море.

Тези задания включват обезпечаване на сигурността и надзор на корабоплаването, противопоставяне на разпространяването на оръжие за всеобщо поразяване, антитероризъм на море и отбрана на сериозна инфраструктура.

След 42 дни в Черно и Средиземно море, военните моряци от екипажа на фрегата „ Дръзки ” проплаваха близо 5700 морски благи.

Корабът беше посрещнат във Военноморска база Бургас от командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби – флотилен адмирал Велко Велков, който поздрави екипажа и изрече своята персонална признателност и признателността на Командването на Военноморските сили за положените от екипажа старания при осъществяването на всички предоставени задания.

На родния бряг екипажът на „ Дръзки ” беше сърдечно посрещнат от своите фамилии, родственици, другари и сътрудници.

За следващ път българските военни моряци потвърдиха своите умения и професионализъм на море, изпълнявайки почтено своята задача, с което затвърдиха престижа на Военноморските сили на Република България пред сътрудниците от НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР