Фредерик може да е крал на Дания от едва-две седмици,

...
Фредерик може да е крал на Дания от едва-две седмици,
Коментари Харесай

На какво подложи сина си крал Фредерик

Фредерик може да е крал на Дания от едва-две седмици, само че служебните му задължения започнаха от дълго време. Днес, 31 януари, той отпътува за първото си публично държавно посещаване в чужбина.
 Крал Фредерик и новият му автограф като сегашен монарх на Дания
Новият крал на Дания към този момент стартира с измененията

Семо 10 дни след възкачването на престола

Фредерик дойде в Полша, където ще остане до 2 февруари дружно с министри от кабинета, както и 38 датски компании. Целта на визитата е стимулиране бизнес връзките сред двете страни, както и посещаване на локалната база на НАТО в град Шчечин.

Междувременно обаче Дания остава на грижите на непредвиден регент - 18-годишният наследник на Фредерик принц Кристиян. Първоначално се предполагаше, че по време на отсъствието на краля като регент ще работи брачната половинка му кралица Мери.
 Фредерик с полския президент Анджей Дуда

Фредерик с полския президент Анджей Дуда

От кралския двор обаче са удостоверили пред Billed Bladet, че принцът ще заеме тази роля. Това значи, че по време на отсъствието на татко си има право да подписва закони, уволнява и назначава министри, както и да държи аудиенции.

Останалите регенти, които могат да извършват някои от отговорностите на крал Фредерик, когато той отсъства, са кралица Мери, сестрата на кралица Маргрете Бенедикте, както и по-малкият брат на Фредерик принц Йоаким.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР