Фразата „бизнес лаптоп“ обикновено не буди особен ентусиазъм. Това обаче

...
Фразата „бизнес лаптоп“ обикновено не буди особен ентусиазъм. Това обаче
Коментари Харесай

Формулата за бизнес лаптоп на Huawei

Фразата „ бизнес преносим компютър “ нормално не буди необикновен възторг. Това обаче е неточност, защото тези устройства в действителност могат да са много атрактивни. Думата „ бизнес “ сигурно не би трябвало да бъде асоциирана с нещо скучно. По-точни асоциации са деловитост, предвидливост и акомодация.

Те са и в основата на формулата за бизнес преносим компютър на, към която са добавени още „ съставки “ с обща цел за реализиране на оптималната продуктивност. Всички те са събрани в новия модел, който от този месец към този момент е разполагаем в България.
Имахме опция да се срещнем от близо с преносимия компютър, с цел да забележим дали съумява да отговори на огромните упования.
 Практичността преди всичко
Пандемията убеди доста хора, че не е нужно да са в офис по през целия ден, с цел да работят продуктивно. За задачата обаче им е нужна техника, на която да могат да разчитат. Лаптопът е наложителен компаньон за работа в придвижване, само че за задачата би трябвало да е комфортен за преместване.

MateBook 14s незабавно прави усещане с лекото си тегло. То е едвам 1,43 кг., като устройството може елементарно да се носи на всички места и поради дребните си размери, в това число дебелината на корпуса от 16,7 мм. Тук прибавя още значими линии към своята формула за бизнес преносим компютър, а точно – стилът. Устройството е с алуминиев корпус и изчистен дизайн.

Тази философия и деловитост продължава и при зарядното. Доста тънки преносими компютри компенсират дребните си размери с обемисто и тежко външно зарядно. MateBook 14s няма този проблем. Лаптопът разчита на USB-C порт за зареждането си и 90W зарядно, което е включено в комплекта. С него може да се зареждат и други USB-C устройства, което на практика отстранява нуждата да се носи повече от едно зарядно.
Съобразителността е на дневен ред
В работното всекидневие постоянно би трябвало да се взимат бързи решения. Има и доста периоди, задания и въпроси, които изискват бърза реакция и предвидливост. Точно в тези моменти преносимият компютър придобива голямо значение. И точно в тях той би трябвало да „ изчезне “ от съзнанието на своя собственик и просто да работи с неговото движение. Когато работата с едно устройство е неусетна, значи то се оправя със дилемите си, устоя на ритъма и не пречи на притежателя си.

За да е допустимо това, хардуерните спецификации са от доста огромно значение. Дисплеят и клавиатурата са първите, които потребителят безусловно ще допре. разполага с 14,2-инчов екран в резолюция 2520х1680 и 1 милиарда цвята. Матрицата е LTPS, като е в съразмерност 3:2 за по-голяма работна повърхност и поддържа 90Hz освежаване на картината за по-плавни придвижвания на обектите и образните детайли. С един бутон от клавиатурата скоростта на освежаване може да се превключи до 60Hz, което е потребно, когато потребителят желае да извлече максимума от живота на батерията.

Освен това екранът е 10-точков мултитъч с поддръжка на жестове, което улеснява по-бързата работа с Windows 10 и приложенията за него. Дисплеят има документи от TUV за режима си за понижена синя светлина, както и за технологията за унищожаване на трептенето на изображенията. Лаптопът може да контролира и яркостта на екрана автоматизирано съгласно близките условия.

Клавиатурата е с цялостен размер, автоматизирана подсветка и механизъм за по-дълъг ход на бутоните от 1,5мм, което способства за удобството. Тя е и много тиха при работа и комфортна за водене на мемоари по време на среща да вземем за пример.
Тихата мощност
Като става дума за тишина, MateBook 14s употребява двоен вентилатор и усъвършенствана система за изстудяване с медни топлопроводи. Дизайнът на корпуса също е съгласуван, с цел да усили притока на въздух с 25%. Така устройството се охлажда по-ефективно с по-малко старания и надлежно вентилаторите не са толкоз шумни.

Това не пречи на продуктивността на устройството. То употребява процесор Intel Core i5-11300H в композиция с графичната карта Iris Xe на Intel. На разположение са и 16GB RAM дружно с 512GB SSD. Тази настройка се оправя без проблеми с ежедневните задания, като не среща компликации и с обработката на 4K видео. MateBook 14s има и 4 представителя с технологията Huawei Sound за компактен, съраунд тон. 4 микрофона усилват качеството на гласовите диалози. Моделът поддържа и Wi-Fi 6 за още по-бърза безжична връзка с интернет (когато има съчетаем рутер).
Адаптиране към обстановката
В основата си преносимият компютър е мобилно устройство. Освен това обаче е и личен компютър. Съответно упованията към него са да предлага най-хубавото от двата свята и да има доста функционалности и да е „ отворен “ към други устройства.

Huawei са положили старания да се оправя с тези условия. Лаптопът разполага с голям брой функционалности за улеснена връзка с други устройства. Технологии като Huawei Share разрешават връзка с екран или таблет на компанията и потреблението им като спомагателна работна повърхност в няколко режима. Huawei Share дава опция и за свързване на съчетаем смарт телефон от гамата на компанията безжично за шерване на наличие, прекачване на екрана на телефона до екрана на преносимия компютър и други Така потребителят може да извлече максимума от устройствата си и да бъде още по-продуктивен на всички места.

Помислено е и за сигурността. Вградената HD 720p камера може да се употребява и за отключване на устройството с лицево различаване. А бутонът за включване е с вграден датчик за пръстов отпечатък.

е преносим компютър, който може да се оправи с всекидневието на работещия човек. Устройството има 60Wh батерия, която се оправя добре, според от натоварването. При 90Hz освежаване на екрана, висока бляскавост и непрекъсната интернет връзка, то може да работи към 3 часа и половина. Бързото зареждане може да обезпечи още потенциал единствено за няколко минути.

До края на януари 2022 година се предлага у нас спомагателна гаранция от общо три години, както и включено преференциално следпродажбено обслужване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР