Французойката Каролин Гарсия продължи успешната си серия срещу световната №3

...
Французойката Каролин Гарсия продължи успешната си серия срещу световната №3
Коментари Харесай

Каролин Гарсия изхвърли Коко Гоф от турнира в Маями, Сакари, Рибакина и Путинцева също продължават към четвъртфиналите

Французойката Каролин Гарсия продължи сполучливата си серия против международната №3 в женския тенис Коко Гоф и я отстрани на осминафиналите на шампионата от категория WTA 1000 в Маями, Съединени американски щати.

Гарсия се наложи над своята съперничка с 6:3, 1:6, 6:2 за час и 45 минути игра, с цел да запише третия си пореден триумф в дуелите против американката, като по този метод тя поведе и в тяхното съревнование с 3-2 победи.

Мачът стартира чудесно за тенисистката от Франция, която в откриващия сет осъществя ранен пробив, с цел да поведе с 3:0 гейма и до края задържа този си задатък, с цел да затвори частта при 6:3.

Във втората обаче Гоф беше тази, която доминираше на корта, взимайки на два пъти подаването на своята съперничка по пътя си към триумфа с 6:1.



Решителният трети сет започва с сложен сервис гейм за Каролин Гарсия, в който някогашната №4 в света трябваше да отразява няколко точки за пробив. Тя обаче се оправи с тази задача, а в последна сметка това се оказа преломният миг за развиването на срещата, защото скоро по-късно французойката на собствен ред стигна до брейкбол и го осъществя, което ѝ оказа помощ да поеме контрола върху частта. В осмия гейм Гарсия реализира още един пробив, поставяйки точка на разногласието след 6:2 гейма в своя изгода.

По този метод 30-годишната състезателка от Сен Жермен ан Ле, която във втория кръг в Маями отстрани и най-хубавата българска тенисистка Виктория Томова, се класира за четвъртфиналите, където ще спори с победителката от дуела сред Сорана Кърстя и Даниел Колинс.



Във етапа на най-хубавите осем във Флорида ще играе още и поставената под №4 в главната скица Елена Рибакина, която надигра с 6:3, 7:5 представителката на Съединени американски щати Мадисън Кийс.

С триумфа финалистката от предходната година си обезпечи дуел против гъркинята Мария Сакари, която победи без игра рускинята Ана Калинская поради отричане на нейната съперничка.

В най-долната четвъртина на схемата пък казахстанката Юлия Путинцева доближи до четвъртфиналите в Маями за пръв път в кариерата си след триумф в два сета над Анхелина Калинина от Украйна - 6:4, 7:6(5).

Така в спор за място на полуфиналите Путинцева ще срещне някогашната №1 в света и двукратна шампионка на Australian Open Виктория Азаренка, която се оправи със съпротивата на британката Кейти Боултър след 7:5, 6:4.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР