Французите се простиха с бившия си президент, министър-председател и кмет

...
Французите се простиха с бившия си президент, министър-председател и кмет
Коментари Харесай

Сбогуваха се с Жак Ширак в бистрото, където той празнува победата си през 2002-а

Французите се простиха с някогашния си президент, министър-председател и кмет на Париж Жак Ширак. Десетки отидоха на поклонението във френската столица, само че други избраха да се сбогуват с него по друг метод в едно парижко бистро.

Жак Ширак беше политик от остарялата школа, останал обвързван с корените си. И прочут с любовта си към районните деликатеси и локалните виновност.

В това бистро Ширак чества изборната си победа през 2002 година. Снимката му още стои на почетно място. Собственикът се е погрижил да има задоволително артикули, с цел да може да подготви обичаните ястия на някогашния президент, които поръчват доста от актуалните му клиенти.

Клод Пероден, притежател на бистро: Телешкият специалитет закупи известност, откакто стана ясно, че Ширак го харесва. И аз го подготвям за обяд.
Клод Пероден си спомня с носталгия за ерата Ширак, а съгласно него новите политици са прекомерно сдържани.

Клод Пероден, притежател на бистро: Понякога Ширак поръчваше дребен пастис или бира. Днес политиците, които идват тук, желаят печено пиле с чаша вода - единствено вода! Вече никой не пие вино. И това е тъжно...
Ястието се подготвя от телешка глава в композиция със сезонни зеленчуци, магданоз, черен пипер и сол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР