Французинът Ришар Гаске влезе в елитния клуб на тенисисти, записали

...
Французинът Ришар Гаске влезе в елитния клуб на тенисисти, записали
Коментари Харесай

Гаске записа победа номер 600 в кариерата си след успех над Циципас

Французинът Ришар Гаске влезе в елитния клуб на тенисисти, записали 600 победи в професионалния тур, откакто надделя международния номер 5 Стефанос Циципас със 7-6(8), 2-6, 7-5 в мач от осминафиналите на шампионата на трева в Щутгарт. 36-годишният французин съумя да завоюва оспорваната борба с лидера в схемата, с цел да се причисли към Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри, които са единствените настоящи тенисисти с най-малко 600 победи в Тура.


" Това значи доста за мен, необикновено е. Не съм вярвал, че ще доближи тази численост. Играя тенис от 20 години, само че това са доста победи. Това бе огромен мач, Стефанос е един от най-хубавите в света. След два дни ставам на 37 години, в никакъв случай не се знае какво следва, тъй че просто желая да се любувам ", показа Гаске след триумфа. След като научи, че влиза в една група с Надал, Джокович и Мъри, Гаске съобщи: " Разбира се, аз съм най-слабият тенисист от тях. Аз съм най-лошият тенисист, който доближава 600 победи. Но възприятието е ужасно ".

Само 28 играчи в историята на тениса са записвали 600 и повече победи в кариерата си, а Гаске е първият французин с това достижение. В началото на тази година той завоюва и 16-та купа в кариерата си, откакто победи в Окланд, Нова Зеландия. Гаске към момента държи върха за най-млад тенисист, записвал победа в Тура - той го прави едвам на 15 години на Мастърса в Монте Карло през 2002 година.

Като най-ценни победи в кариерата си Гаске отличи трите си петсетови триумфа в четвъртфинали от Големия шлем - против Анди Родик на Уимбълдън през 2007, против Давид Ферер на Ю Ес Оупън през 2013 и против Стан Вавринка на Уимбълдън през 2015. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР