Французинът Беноа Льоконт се гмурна в студените води на Тихия

...
Французинът Беноа Льоконт се гмурна в студените води на Тихия
Коментари Харесай

Французин ще се опита да преплува Тихия океан

Французинът Беноа Льоконт се гмурна в студените води на Тихия океан от дребен плаж в източната част на Япония, като дестинацията му е Сан Франциско, на разстояние към 9000 км, които ще се опита да преплува за 6-8 месеца, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Двадесет години откакто се оправи с стихии, акули, ужилвания от медузи в Атлантическия океан, 51-годишният Льоконт стартира първото преплуване на Тихия океан, с цел да притегли публичното внимание върху замърсяването на океаните с пластмасови боклуци и дружно с 8-членен екип да взе участие в проучвания върху океаните и човешкия организъм.

Облечен в неопренов костюм и с плавници на краката, Беноа преплува първите стотина метра съпроводен от 17-годишната си щерка и 11-годишния си наследник. След това децата му се върнаха на брега. Около 70 души, измежду които членове на фамилията му, участваха на сцената. След присъстващите бяха също локални поданици и публични лица, които пожелаха триумф на екипа му.

Дългата 20 метра яхта, на която той ще спи нощем след към 8-часово всекидневно плуване, ще се храни заран и вечер, авансово се бе отдалечила от брега. Плувайки 8 часа, Льоконт ще изгаря 8000 килокалории. Яхтата транспортира 2,8 тона храна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР