Французинът Арно Демар записа втора етапна победа в тазгодишното издание

...
Французинът Арно Демар записа втора етапна победа в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Втора етапна победа за Арно Демар в Джиро-то

Французинът Арно Демар записа втора етапна победа в тазгодишното издание на Обиколката на Италия. Колоездачът на " Групама - ФДЖ " победи в шестия стадий на надпреварата - 188 километра от Кастровилари до Матера, като с мощна офанзива във финалните метри съумя да се откъсне с няколко метра пред главната група. Демар пресече финиша с време от 4 часа, 54 минути и 38 минути, а съдиите присъдиха подобен резултат и на останалите колоездачи в челото на колоната.

wins Stage 6 Giro d’Italia 2020!

vince la Tappa 6 del Giro d’Italia 2020!
— Giro d'Italia (@giroditalia) Втори след Демар се подреди австралиецът Майкъл Матюс, а трети остана италианецът Фабио Фелине. Фаворитът за етапна победа Петър Саган бе в позиция да завоюва до последния завой, само че словакът позволи неточност и в последна сметка остана осми.

На върха в генералното класиране на " Джирото " не настъпиха промени. Лидер с " розовото трико " остава португалецът Жоао Алмейда, който е преди всичко и в класацията при младите състезатели. 22-годишният колоездач на " Декьонинк Куик-Степ " има общо време в обиколката от 22 часа, 1 минута и 1 секунда. Втори на 43 секунди е испанецът Пейо Билбао, а трети на 48 секунди е холандецът Вилко Келдерман.

С успеха си през днешния ден Демар поведе в класирането за " цикламената фланелка " за най-хубав спринтьор със 106 точки, на 39 пред втория Саган. Обиколката на Италия продължава в петък със седмия стадий, в който ще бъдат преодоляни 143 километра от Матера до Бриндизи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР