Французин на 57 години, засегнат от мъчителна болест, ще преустанови

...
Французин на 57 години, засегнат от мъчителна болест, ще преустанови
Коментари Харесай

Неизлечимо болен французин ще предава как умира в интернет

Французин на 57 години, обиден от мъчителна болест, ще прекрати лекуването си и ще излъчва последните си дни на страницата си във Facebook от събота, откакто президентът Макрон му е отказал евтаназия, заяви Агенция Франс Прес.

Ален Кок страда от рядка болест, поради която стените на артериите му се слепват. Това провокира исхемия (недостатъчно оросяване на тъкани или органи). Той е прикрепен на легло от години и го мъчат мощни болки.

Затова Кок е изискал да бъде надълбоко седиран. Това обаче не е позволено във Франция, в случай че не остават единствено няколко часа до сигурна гибел. Французинът е писал на президента Макрон да позволи доктор да му предпише барбитурат, с цел да може " да си отиде спокойно " .

Президентът обаче му е дал отговор, че не може да му помогне да почине, " тъй като не е над закона ".

Затова Ален Кок е решил да спре да се храни, да пие вода и да приключи лекуването си от " залез слънце през днешния ден ".

" Развълнуван съм и почитам това решение " - написа Еманюел Макрон в писмото си, към което е добавено на ръка " С цялата ми поддръжка и надълбоко почитание ".

За да покаже на французите каква е мъката, налагана от закона, Ален Кок ще излъчи края на живота си, който евентуално ще продължи четири-пет дни, от събота сутринта директно на страницата си във Facebook.

Той се надява по този начин да бъде признат нов закон, който да позволява да бъдат съкратени " непоносимите премеждия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР