Франция заяви, че ще направи бустерните дози срещу КОВИД-19 достъпни

...
Франция заяви, че ще направи бустерните дози срещу КОВИД-19 достъпни
Коментари Харесай

Бустерната доза става задължителна за зеления сертификат, PC...

Франция съобщи, че ще направи бустерните дози против КОВИД-19 налични за цялото си пълнолетно население, ще затегне разпоредбите за носене на маска и ще ускори инспекциите за зелен документ. Целта е да се ограничи петата вълна на болестта, заплашваща икономическото възобновяване, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Здравният министър Оливие Веран заяви през днешния ден на конференция, че всеки френски жител над 18 години ще има право да си сложи бустерна доза от ваксина против КОВИД-19, а времето сред завършването на имунизацията и подсилващата доза ще бъде понижено от шест на пет месеца.

Досега такива дози можеха да се слагат единствено на хората над 65 години и на тези с хронични болести.

Бустерните дози ще станат условие за годен зелен документ, какъвто във Франция се изисква за посещаване на заведения за хранене, кафенета, кина, музеи и други обекти, съобщи Веран.

ПСР тестванията към този момент ще важат единствено един ден, а не 72 часа, както до момента, което ще ускори натиска върху неимунизираните.

По думите на министъра Франция разполага с към 25 милиона ваксинни дози, което е задоволително, с цел да бъде ускорено слагането на бустерни дози.

Подкрепа за разширение на акцията за слагане на бустерни дози даде и френският здравен регулатор - Върховната работа за опазване на здравето.

" Съдбата ни към момента е в наши ръце ", сподели Веран и прикани обществото към рационално държание и съблюдаване на разпоредбите за обществена отдалеченост.

Броят на новозаразените във Франция се удвоява на всеки 11 дни, само че управляващите обявиха, че няма потребност от цялостно затваряне, каквото постановат други европейски страни като Австрия.

Вчера за второ следващо денонощие Франция регистрира над 30 000 новозаразени, цифри, каквито не бяха достигани от края на април. При плаващия усреднен седемдневен брой на новите случаи на денонощие - способ за пресмятане, който изравнява разминаванията в съобщаваните данни - се регистрира тримесечен връх от 21 761 случая, което е съвсем четирикратно нарастване спрямо преди месец.

Веран съобщи, че ще изиска от здравния регулатор и здравната етична комисия да дадат мнение дали децата на възраст сред 5 и 11 години би трябвало да бъдат ваксинирани. Днес Европейската организация по медикаментите, лекарственият регулатор на Европейски Съюз, утвърди имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " при децата в тази възрастова група.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР