Франция започна с трудна победа участието си на световното първенство.

...
Франция започна с трудна победа участието си на световното първенство.
Коментари Харесай

Късен гол и технологията за видеоповторения помогнаха на Франция за победно начало на световното

Франция стартира с сложна победа присъединяване си на международното състезание. Фаворитът в група С надигра с 2:1 Австралия, откакто се нуждаеше от късен гол на Пол Погба. Преди това двата отбора си размениха по едно попадение след точни изстрели от дузпи на Антоан Гризман и Миле Йединак.

Световните първенци от 1998 година насочиха общо 13 удара към вратата на " кенгурата ", само че в огромна част от мача не действаха по най-хубавия метод в предни позиции. През първата част гол на стадиона в Казан не падна, а всичко по-интересно се случи след почивката.

Гризман откри от дузпа в 58-ата минута, която беше отсъдена след интервенция на технологията за видеоповторения. Само четири минути по-късно Австралия изравни.

Австралийците остават единствено с две победи на международни шампионати. Те нямат позитивен резултат от Южна Африка 2010, когато реализираха победа и еднакъв, а четири години по-късно в Бразилия бяха с три загуби, отпадайки още в групите.

C'est terminé!! Viiiictoire!!! (2-1) @AntoGriezmann et @paulpogba sont les buteurs!! #FRAAUS#FiersdetreBleuspic.twitter.com/BHYG65ilrq
— Equipe de France (@equipedefrance) June 16, 2018

Селекционерът на Франция Дидие Дешан избра забавен състав, започвайки с Гризман, Усман Дембеле и Килиан Мбапе в предни позиции. Зад тях бяха Пол Погба, Нголо Канте и Корентен Толисо. В отбрана пък изненадващо на десния фланг стартира Бенжамен Павар.

През първата част Франция игра еднакво, като стигна единствено до едно голово състояние. През по-голяма част от времето " петлите " играеха с флангови офанзиви, които не водеха до никакъв триумф.

Второто полувреме стартира доста забавно, откакто Франция смени метода си. " Петлите " започнаха да играят повече през центъра, търсейки извеждащи подавания. Точно един подобен пас на Погба стигна до Антоан Гризман, който падна в наказателното поле след контакт с Джошуа Риздън.

Първоначално съдията Андрес Куня остави играта да продължи, само че получи информация в слушалките си, че контакт има. Уругваецът видя обстановката на видеоповторение, употребявайки системата VAR и уточни бялата точка.

 Съдията Куня прегледа технологията за повторения, с цел да е уверен, че има дузпа за Франция.
© Reuters

Съдията Куня прегледа технологията за повторения, с цел да е уверен, че има дузпа за Франция.

От 11-те метра Антоан Гризман стреля доста мощно с левия крайник в левия ъгъл на Матю Райън и изведе Франция напред.

Голмайстор №1 на последното европейско състезание затвърди положителната си форма. За Гризман това беше 9-и гол, в който е забъркан, откакто означи седем и даде две асистенции на последните две огромни шампионати за отбора си.

Радостта на " петлите " обаче продължи единствено четири минути, откакто Австралия на собствен ред получи дузпа. Самюел Юмтити работи доста некоординирано в личното си наказателно поле и след центриране от директен свободен удар мазета топката с ръка.

Капитанът на Австралия Миле Йединак застана зад топката и с обмислен удар в средата съумя да преодолее Юго Лорис.

 Голът на Миле Йединак.
© Reuters

Голът на Миле Йединак.

Попадението на халфа падна тъкмо четири минути и седем секунди след гола на Гризман. Това се трансформира и в най-малката разлика сред два гола, маркирани от началото на международното.

След изравнителния гол Дидие Дешан незабавно взе ограничения и доста бързо направи трите си промени. Първоначално той извади Гризман и Дембеле, с цел да пусне на терена Оливие Жиру и Набил Фекир. Франция заигра повече с центрирания, а малко по-късно и Блез Матюиди влезе.

Въпреки това играта на Франция не се промени фрапантно и отборът продължи да изпитва огромни проблеми в предни позиции. Едва в заключителните 10 минути " петлите " потеглиха по-масирано в предни позиции и това им донесе триумф.

 Победното попадение на Погба.
© Reuters

Победното попадение на Погба.

След многоходова акция и с помощта на малко шанс Пол Погба стигна до наказателното поле. Той съумя да изпревари бранител на Австралия за част от секундата и прати топката към вратата. Тя рикошира в гредата и падна зад голлинията, като нямаше подозрение, че това е гол за Франция.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (206)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР